Sport

Kiesett, de nem zuhant össze Oszaka Naomi

A 24 éves japán Oszaka Naomi jó formában, azzal a céllal érkezett Melbourne-be, az ausztrál nyílt teniszbajnokságra, hogy 2019 és 2021 után harmadszor is győzzön az idény első Grand Slam-tornáján.

Esélyeshez méltóan kezdett a húszéves, orosz származású Anisimova ellen, akinek üstökösként indult pályafutása a profik között, de apja három évvel ezelőtti halála után a 21. helyről visszaesett a 90.-re a világranglistán. Az első szett elvesztése után Anisimova 6:3-mal egyenlített, majd a döntő játszma rövidítését 10–5-re megnyerte. Anisimova idén eddig mind a nyolc mérkőzésén győzött.

„Annak ellenére, hogy veszítettem, büszke vagyok magamra, nagyon koncentráltam az egész meccsen, nem zuhantam össze, ez nagyon jó” – mondta Oszaka, aki tavaly mentális okok miatt több hónapot kihagyott.

A világranglistán most hatvanadik Anisimova ellenfele a nyolcaddöntőben a világelső Ashleigh Barty lesz, aki még nem veszített játszmát a tornán, legutóbb a harmincadikként kiemelt, olasz Camila Giorgit győzte le, 6:2, 6:3-ra. A ranglistát 112 hete vezető, hazai közönség előtt szereplő Barty 44 év után a melbourne-i torna első ausztrál győztese lehet. Egyik legnagyobb riválisa a kétszeres bajnok fehérorosz Viktorija Azarenka, aki a harmadik fordulóban a 15. helyen kiemelt ukrán Jelina Szvitolinát búcsúztatta úgy, hogy a mindössze 1 óra 7 percig tartó mérkőzésen csupán két játékot vesztett.

A férfiak mezőnyében remek formában van Alexander Zverev. A harmadik helyen kiemelt német játékos magabiztosan, három játszmában nyert a moldovai Radu Albot ellen, és vesztett szett nélkül várja nyolcaddöntős ellenfelét, a 14. helyen rangsorolt kanadai Denis Shapovalovot.  A spanyol Rafael Nadal ugyan 6:3, 6:2 után elveszítette a harmadik játszmát a 28. helyen rangsorolt orosz Karen Hacsanov ellen, de aztán 6:1-es szettel javított, így készülhet a nyolcaddöntőre.

Kapcsolódó írásaink

Melbourne-i utórezgés

ĀIdestova egy hete, hogy az oltatlan világelső teniszezőt kiutasították Ausztráliából, Novak Djokovics azonban azóta se tud elbújni a világ szeme elől