Sport

Elsőként ért célba, mégis csak második lett Rasovszky Kristóf

Bár elsőként ért célba, mégis csak második lett Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának eliati állomásán.

Elsőként ért célba, mégis csak második lett Rasovszky Kristóf
Rasovszky Kristóf (b) ezúttal egy hajszállal maradt le a győzelemről (archív felvétel)
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar szövetség beszámolója szerint az olimpiai ezüstérmes sportoló hatalmas párbajt vívott az összetettben vezető francia Marc-Antoine Olivierrel, és a végén előbb ért a panelhez, ám annak szabályszerű megütését kissé ellentmondásosan bírálták el, és végül a franciát hozták ki győztesnek.

"A videózás alapján az látszik, hogy én érek oda előbb, de nem érem el a panelt, aztán a visszanyúlásnál én ütöm meg előbb, viszont a bírók végül úgy látták, hogy Olivier elsőre mégiscsak megérintette valahogy, így őt hozták ki elsőnek - idézte fel a történteket Rasovszky. - Kicsit bosszant, hiszen egy darabig én szerepeltem az első helyen a végeredményben, de annyira azért nem kesergek. Inkább örülök annak, hogy egész évben sikerül tartani a jó formát, hiszen még akkor sem ment rosszul az úszás, amikor Tokió után kevesebbet dolgoztunk, meg pihentem is egy kicsit."

A másik magyar résztvevő, a junior Európa-bajnoki címvédő Betlehem Dávid szintén remekül helyt állt, féltávnál még az élen is megfordult, végül a hatodik helyen végzett.

A nőknél Olasz Anna gyakorlatilag behozhatatlan előnnyel, ötven méterrel vezetett az utolsó előtti körben, ám a szemébe sütő reggeli nap miatt bóját tévesztett, vissza kellett úsznia, így végül hatodikként zárt.

"Én a 10,5 kilométeres versenyben vettem részt, mert szeretek úszni, nincs mese - értékelt az idén Eb-ezüstöt és olimpiai 4. helyet szerző szegedi kiválóság.

"Kicsit elmentem kirándulni, tíz éve úszom nyíltvízen, még sohasem tévesztettem bóját, ideje volt ezt is kipróbálni. Mindig a hibáiból tanul az ember, szokták mondani, hát én majd Abu-Dzabiban igyekszem megmutatni, hogy sikerült."

Úszó-vk, 3. állomás, Eliat:

Férfiak:
1. Marc-Antoine Olivier (francia) 1:49:13.2 óra
2. Rasovszky Kristóf 1:49:13.8
...6. Betlehem Dávid 1:49.21.2

Nők:
1. Ana Marcela Cunha (brazil) 2:01:36.6 óra
...6. Olasz Anna 2:01:42.5

Kapcsolódó írásaink