Sport

Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó

A eredményes szezon és rövid pihenő után Bondár Anna az első felnőtt Grand Slam-tornájára készülhet

Nagyon sikeres idényt zárt a 24 éves Bondár Anna, aki az év elején a 273. volt a világranglistán, azóta 182 helyezést javított. A Hajdúszoboszló SE teniszezője az elmúlt hetekben két tornát is nyert Dél-Amerikában, ezzel bekerült a top 100-ba, jelenleg a 91.

Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó
Bondár Anna pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta Argentínában
Fotó: Argentina Open

– Egy hónapja azt ígérte, hogy bekerül az első százba. Hogyan sikerült ezt elérnie, és miért éppen Dél-Amerikában?

– Európában is voltak ugyan novemberben tornák, de az edzőm, Kuhárszky Zoltán javasolta a dél-amerikai versenyeket, mert ott most tavaszodik, kellemes az idő, ráadásul salakon játszhattam, ami számomra kedvező. A célom az volt, hogy a 107. helyről előbbre lépjek, így bebiztosítsam, hogy főtáblás legyek a melbourne-i Grand Slam-tornán. Ezt már a Buenos Aires-i torna megnyerésével sikerült elérnem. Amikor pedig Santiagóban döntős lettem, már tudtam, hogy az álmom meg­valósult, bekerültem a top százba.

– Milyen a járványhelyzet Dél-Amerikában?

– Nem olyan súlyos, mint Európában. A tornákat már nem úgynevezett buborékban rendezték, de szigorú egészségügyi szabályok mellett. Nagyon sikeres volt a dél-amerikai túra, de jó újra itthon lenni.

– Lesz most az eredményes idény után egy hosszabb pihenő?

– Hosszúnak nem nevezném, mert másfél hét lesz. A brazil torna után három napot töltöttem az óceán­parti üdülővárosban, ezen a héten pedig itthon pihenhetek. Aztán a jövő héten elkezdjük a felkészülést az új idényre.

– Hogyan készül az első felnőtt Grand Slam-versenyére?

– Amiért sok éven át küzdöttem, sikerült, nem kell selejtezőt játszanom Melbourne-ben. Külön öröm, hogy Udvardy Panna is főtáblás lett. Úgy is mondhatnám, hogy most jön a neheze, de nem szeretnék itt megállni. A célom, hogy jövőre is eredményesen szerepeljek a nemzetközi tornákon, így tovább javítsak a helyezésemen.

Kapcsolódó írásaink