Sport

Messi: Egyszer visszatérek Barcelonába

Remekül érzi magát Párizsban, gyorsan beilleszkedett, de valamilyen formában még biztosan vissza fog térni a Barcelonához Lionel Messi, aki a Marcának adott hosszabb interjúban mesélt arról, hogy ma is szorít előző klubja sikeréért, és abban is biztos, hogy Xavi visszavezetheti a csapatot a sikerek útjára. Az argentin zseni emellett elmondta a véleményét Sergio Ramosról, de szót ejtett a PSG BL-esélyeiről és Dani Alvesről is.

Messi: Egyszer visszatérek Barcelonába
Messi egyelőre jól érzi magát Párizsban, de később szívesen visszatérne Barcelonába
Fotó: AFP/Franck Fife

„Most már kiválóan érzem magam, mióta megtaláltuk az otthonunkat, a gyerekek elkezdték az iskolát, kialakult a napi rutinjuk, úgyhogy én is hozzászoktam az itteni élethez” - mondta Messi, aki elárulta, eleinte aggódtak a feleségével, főleg amiatt, hogy a gyerekek mennyire érzik majd negatívnak a váltást, de mivel a kicsik hamar beilleszkedtek az új környezetbe, így a futballista és kedvese is könnyen adaptálódott a francia fővároshoz.

Kiemelte, hogy a PSG öltözőjében is gyorsan megtalálta a helyét, amit megkönnyített, hogy többeket ismert a keret tagjai közül, és az is jól jött, hogy sokan beszélnek spanyolul. A 34 esztendős támadó hozzátette, korábban külső szemlélőnként is úgy látta, meglehetősen egységes, összetartó csapat a párizsiaké, ezt pedig most belülről is megtapasztalta.

Kérdezték Sergio Ramosról is, akivel számtalanszor néztek farkasszemet a Barca-Real rangadókon, most viszont a sors szeszélye folytán csapattársként fognak küzdeni a Paris Saint-Germain sikereiért.

„Már semmi különös érzésem nincs, eleinte persze furcsa volt, hiszen hosszú éveken óriási csatákat vívtuk a két nagy rivális, a Barcelona és a Real Madrid csapatkapitányaként. Ugyanakkor a rivalizálás dacára is mindig nagyon tiszteltük egymást, és egyébként is ez már a múlt, most csodálatos dolog, hogy a csapattársamként tudhatom” - dicsérte a veterán spanyol hátvédet Messi, hozzátéve, hogy reméli, minél hamarabb a pályán is újra a segítségükre lehet a rutinos bekk. (A legfrissebb hírek szerint Maurizio Pochettino vezetőedző a keretbe nevezte a PSG szerdai BL meccsére, így Ramos holnap akár be is mutatkozhat az alakulatban.)

Sergio Ramos (balra) és Messi hosszú éveken át riválisokként küzdöttek az El Clásicókon, ma csapattársak a PSG-nél
Sergio Ramos (balra) és Messi hosszú éveken át riválisokként küzdöttek az El Clásicókon, ma csapattársak a PSG-nél
Fotó: AFP/Bertrand Guay

A PSG Bajnokok Ligája-esélyeiről elmondta, tisztában van vele, hogy mindenki favoritként kezeli őket, és bár erősnek érzi a saját keretüket, hangsúlyozta, hogy több kiváló csapat van, akik szintén jó eséllyel pályáznak arra, hogy elhódítsák a BL-serleget.

Ezek közül elsőként a Liverpoolt emelte ki, amely szerinte egyre inkább kezd hasonlítani arra a csapatra, amelyik két éve már felülhetett Európa trónjára. Az esélyesek között említette még a Manchester Cityt, a Bayern Münchent, és a két madridi sztárgárdát, a Realt és az Atléticót, akik „mindig nagyon kemény ellenfélnek számítanak egy kétmeccses párharcban”, ráadásul ismerik az ellenfelek, és tökéletesen tudják, ki ellen mit kell játszani.

Természetesen szóba került korábbi klubja, a Barcelona is. Velük kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy most épp egy új csapatot próbálnak építeni, sok fiatal játékossal. Az argentin klasszis szerint jelenleg jó néhány csapat akad, amelyik erősebb a Barcánál, de ez nem jelenti azt, hogy akár rövid időn belül ne lehetnének újra versenyképesek, különösen Xavi érkezésével, aki új lendületet adhat a katalánoknak.

„Nagyon sokat hozzátehet a csapat játékához” - mondta korábbi csapattársáról Messi. „Olyan edző, aki rengeteget tud a futballról, ráadásul ismeri tökéletesen ismeri a közeget, mivel gyerekkorától Barcelonában él. Azért hozták vissza a Barcához, mert óriási tisztelet övezi mind a játékosok, mind a szurkolók részéről. A fiatalok rengeteget tanulhatnak a tőle, a csapat pedig nagy fejlődésen fog átmenni, ebben egészen biztos vagyok” - fogalmazott a PSG zsenije. 

Messi szerint Xavi edzőként is szép sikereket érhet el a Barcánál
Messi szerint Xavi edzőként is szép sikereket érhet el a Barcánál
Fotó: AFP/NurPhoto/Joan Valls

Azt is elmondta, Xavival ma is jó barátok és gyakran beszélnek, azóta is folyamatosan kapcsolatban voltak, hogy Messi elhagyta a Barcelonát, és természetesen a vezetőedzői kinevezéséhez is gratulált. Leszögezte, azért is meg van győződve róla, hogy a katalán karmester edzőként is sikeres lesz a gránátvörös-kékekkel, mert nemcsak a tudása nagy, de borzasztó keményen dolgozik és a klub akadémiáját is remekül ismeri.

Messit Xavi első igazolásáról, a velük szintén számos szezont lehúzó Dani Alvesről is megkérdezték.

„Igazság szerint meglepett a visszatérése, főleg, hogy pont most döntött a Barca mellett. Nagy erősítés lehet, és Xavihoz hasonlóan a fiatalok szempontjából fontos a csatlakozása. Sokat segíthet a fejlődésükben, igazi nyertes típus, a mentalitása pedig átsugárzik majd a többiekre, a meccseken és az edzéseken is példát mutat, az elszántságával és a folyamatos győzni akarásával pedig az egész csapatot hajtja majd” - dicsérte a brazil hátvédet a hatszoros aranylabdás klasszis.

A Barcelonáról szólva kiemelte, változatlanul szurkol a csapatnak és a legjobbat akarja nekik, sokakkal továbbra is barátságot ápol a klub kötelékéből. Habár a jelenlegi szezonban eddig a bajnokságban nem ment jól Frenkie De Jongéknak, nincs kétsége afelől, hogy ez változni fog, és a Barca visszaküzdi magát a tabella élmezőnyébe.

Emellett megerősítette azt a korábbi kijelentését, hogy idővel szívesen visszatérne szeretett egyesületéhez, bár azt nem konkretizálta, játékosként, vagy edzőként.

„Mindig mondtam, hogy valamikor vissza fogok térni Barcelonába, mivel ott van az otthonom, és ha tudok segíteni a klubnak, örömmel térek haza”

Kapcsolódó írásaink