Sport

Doppingolás miatt Mahové lett az arany – eltiltása letelte után kapja meg

A NOB újraosztott néhány 2012-es érmet

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) több sportágban is újraosztotta azokat az ötkarikás érmeket, amelyeket még a 2012-es londoni nyári játékokon szereztek meg a doppinghasználat miatt később megbukott sportolók.

Búcsút mondhat aranyérmének az orosz Ivan Uhov, a férfi magasugrás győztese, akinek helyébe amerikai Erik Kynard lépett. A holtversenyben harmadikként zárók – a katari Mutaz Essza Barsim, a kanadai Derek Drouin és a brit Robbie Grabarz – ezüstérmet kapnak. A női magasugróknál az orosz Szvetlana Skolina bronza a spanyol Ruth Beitiát illeti meg. A litván kenus, Jevgenyij Suklin ezüstérme az orosz Ivan Stil, míg a bronz a spanyol Alfonso Benavidez Lopes de Ayala tulajdonába kerül.

A férfiak szabadfogású birkózásában a 120 kg 2012-es döntőseit, az üzbég Artur Tajmazovot és a grúz Davit Modzmanasvilit egyformán kizárták, itt két aranyérmet ítéltek oda a finalisták által az elődöntőben legyőzötteknek, az iráni Komeil Gaszeminek és az orosz Biljal Mahovnak. Mahov legkorábban 2024 januárjában veheti át az aranyat, akkor jár le ugyanis négyéves eltiltása, amelyet doppingolásért róttak ki rá.

Kapcsolódó írásaink

A nulla másik oldala

ĀTörténelmi negatív csúcson a magyar atlétika: egyetlen versenyzőnk sem került döntőbe a tokiói olimpián

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom