Sport

Pacquiao ismét visszavonul és indul a Fülöp-szigeteki elnökválasztáson

Manny Pacquiao, a profi ökölvívás sztárja is indul a Fülöp-szigeteki elnökválasztáson, és befejezettnek tekinti a karrierjét.

Pacquiao ismét visszavonul és indul a Fülöp-szigeteki elnökválasztáson
Manny Pacquiao ismét búcsúzik a ringtől - most úgy tűnik, végleg
Fotó: AFP/Getty Images North America

A 42 éves Pacquiao régóta aktívan vesz részt hazája politikai életében, 2010-től képviselő, 2016-tól szenátor, a 2022-es elnökválasztáson pedig a PDP-Laban párt jelöltjeként indul.

„Harcos vagyok, és mindig az maradok majd a ringen belül, illetve azon kívül is” - mondta Pacquiao, aki utalt sportolói pályafutására is, amelyet ezzel párhuzamosa befejezettnek nyilvánított.

„Régóta bokszolok, a családom pedig egyfolytában azt mondja nekem, hogy elég volt. Csak azért csináltam eddig, mert szenvedélyesen rajongok a sportágért” - fogalmazott. Hozzátette: egyetlen küzdelem elől sem hátrált meg karrierje során, és nincs ez másként politikai szerepvállalásánál sem.

A szegény családból származó Manny Pacquiao a profi ökölvívásnak köszönhetően lett világsztár, hazájában példakép. A világon egyedüliként szerzett profi világbajnoki címet nyolc különböző súlycsoportban. Öt évvel ezelőtt már visszavonult, de utána még visszatért a ringbe. Legutóbbi mérkőzését augusztus közepén vívta, amikor Las Vegasban egyhangú pontozással alulmaradt a kubai Yordenis Ugásszal szemben. Profi mérlege 62 győzelem (39 K.O./T.K.O.) mellett nyolc vereség és két döntetlen.

Az ESPN amerikai lap ugyanakkor megszólaltatta Sean Gibbonst, Pacquiao reklámcégének vezetőjét, aki szerint a visszavonulást nem lehet véglegesnek tekinteni. Kiemelte: Pacquiao arról csak a következő hetekben dönt majd, hiszen nyilatkozataiban egyelőre csak lehetőségként említette meg a visszavonulást, de arra is tett megjegyzést, hogy egy meccset talán vállal még.
 

Kapcsolódó írásaink