Sport

Rossi: Lesz mit megbeszélnünk

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Andorrát a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának hatodik fordulójában, szerda este a Puskás Arénában.

Rossi: Lesz mit megbeszélnünk
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az első fél órát követően azt gondolhattuk, eldől a mérkőzés, de ezt követően úgy kezdtünk játszani, mint az angolok ellen, amikor elfelejtettük az első gól után, mit kellene csinálnunk. Nem lehet négyszer-ötször úgy érkezni a 16-oson belülre, hogy abból nem lesz semmi. Túl sokszor hibáztunk az ellenfél 16-osán belül, lesz mit megbeszélnünk - mondta értékelésében Marco Rossi.

A kapitány kissé ingerülten úgy nyilatkozott, a következő kerethirdetéskor ne lepődjenek meg, ha azok a játékosok nem kapnak meghívást, akik nem teljesítik az általa elvártakat.

„Ha mi nem nyújtjuk akkor a maximumot, akkor bizony Andorra ellen össze kell tennünk a kezünket a végén, hogy nyertünk. Hat nap alatt fordult a világ, mi voltunk a nagy hősök, bár én mondtam, hogy két lábbal álljunk a földön, most pedig mi vagyunk, akiket ki kell dobni a kukába. Hallom, hogy mondjon le, olyan játékosokat hívjunk be, akik korábban már voltak? Három évvel ezelőtt a Nemzetek Ligája harmadik csoportjában szerepeltünk, most sztárcsapatokkal fogunk találkozni, ott voltunk az Eb-n, most pedig én szégyellem magam az ötvenezer ember előtt, de öngyilkos nem lehetek, mert családos ember vagyok” - fakadt ki Marco Rossi.

Koldo Álvarez, a vendégek szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy az első húsz percet leszámítva egyenrangú ellenfelei tudtak lenni a magyar válogatottnak, és a végén még a pontszerzésre is esélyük volt. A szakember megjegyezte, nagyon szépen küzdött a csapata egy olyan ellenféllel szemben, amely kiválóan szerepelt a nyári Európa-bajnokságon.

Szalai Ádám büntetőből volt eredményes, de a játék képe miatt csalódottan nyilatkozott
Szalai Ádám büntetőből volt eredményes, de a játék képe miatt csalódottan nyilatkozott
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A csapatkapitány, az első gólt szerző Szalai Ádám elmondása szerint a jól sikerült Eb-szereplés után nem ilyen folytatást terveztek. Óriási köszönet mindeninek, aki kilátogatott, és ezt végignézte. Sok munka áll előttünk, sok pozitívumot nem tudok mondani a három ponton kívül. A labdával való játékunk borzalmas volt - mondta a Mainz támadója.

A szeptemberi vb-selejtezőkön a vártnál halványabb teljesítményt nyújtó Szoboszlai Dominik is tisztában van azzal, hogy ennél sokkal többre képes.

Voltak már jobb meccseim is. Nyolc hónapos sérülés után a Bundesligában és a Német-kupában is egész jól sikerült a visszatérés. Ennél sokkal többet tudok kiadni magamból, minden játékos életében vannak olyan pillanatok, amikor nem sikerülnek meccsek. Az első két meccsen nem azt a Szoboszlai Dominikot látták az emberek, aki valójában vagyok. Ilyen két meccs után nem tudtam itt hagyni a csapatot, megérdemli mindenki, hogy mindent kitegyünk a pályára, és hogy amit leromboltam magamról, azt visszaszerezzem ma. Egy ilyen meccset is meg kell nyerni, Albánia ellen volt egy mélypontunk, innen már csak felfelé van, megindultunk felfelé -nyilatkozta a 20 éves középpályás.

Magyar szurkolók a Puskás Arénában, az Andorra ellen vívott világbajnoki-selejtezőn
Magyar szurkolók a Puskás Arénában, az Andorra ellen vívott világbajnoki-selejtezőn
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Az Eb-n sokkal erősebb ellenfelekkel szemben képesek voltunk sokkal jobban passzolni. Nem tudom ez minek tudható be, lehet nem mozogtunk annyit. Nyilván úgy álltunk az elejétől kezdve az egész selejtezőhöz, hogy meg kell nyerni a kötelező meccseket. Továbbra is van esélyünk, nem gondolom úgy, hogy elúszott volna a világbajnokság, de meg kell tenni továbbra is mindent a pályán és ki kell jutni - mondta Botka Endre, aki a válogatott második gólját fejelte Schön Szabolcs szöglete után.

Kapcsolódó írásaink

Magyarország-Andorra: 2-1

ĀSzalai Ádám és Botka Endre szerezte a két magyar gólt - A végén izgulni kellett a győzelem miatt