Sport

Rossi: A futballban nem lehet tartósan csodát tenni

Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Anglia ma este bizonyította, mennyire erős válogatottja van.

Rossi: A futballban nem lehet tartósan csodát tenni
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hozzátette: az ilyen találkozókon csak akkor van esély, ha az ellenfél rossz napot fog ki, „mi pedig mindent hibátlanul csinálunk”. A szakember kiemelte, a második félidőben sok volt az egyéni hiba, az első gól után pedig kicsit szétesett a gárda.

A tréner hangsúlyozta, nagyon csalódott az eredmény miatt, és amiatt is, ahogyan a csapat reagált az első bekapott gólra.

„Holnap új nap kezdődik, kielemezzük a mérkőzést. Mostantól az albánok elleni összecsapásra kell koncentrálnunk, rendkívül erős csapat, de nekünk tartással kell pályára lépnünk, ehhez be kell hoznunk a fizikai és mentális lemaradásunkat. A futballban nem lehet tartósan csodát tenni, ma este egyszerűen kijött a két csapat közti különbség. Az angoloknak csak az egyik támadója többet ér, mint a mi teljes játékoskeretünk. Persze ettől még csalódott vagyok, hiszen nem lehet egy ilyen vereséget szenvedni egy válogatottal, nem is tudom most megemészteni ezt” - mondta rendkívül kritikusan Rossi.

„Nagyon elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. - kezdte értékelését Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya. - Kezdettől fogva jól küzdöttek a játékosaim, alázattal. Tudtuk, hogy milyen színvonalon kell teljesíteniük, és bár nehéz mérkőzéseken vannak túl, jó produkciót nyújtottak. Már az első félidőben is mi irányítottunk, akkor még nem jött össze a gól. A labdajáratásunk miatt tudtuk, hogy az ellenfél nem fogja végig bírni, meglesz az eredménye a fölényünknek. Láttuk az Eb-n a franciákat és a portugálokat is, hogy milyen nehéz dolguk volt a magyarok ellen. Nekünk végül sikerült ezt a nehéz összecsapást könnyűvé tenni. A párharcok többségét megnyertük, megnehezítettük azt, hogy felhozzák a labdát, lelassítottuk a ritmusukat. Köszönet és elismerés a játékosoknak.”

Telt ház: elképesztő hangulat, őrjöngő szurkolók a Puskás stadionban
Telt ház: elképesztő hangulat, őrjöngő szurkolók a Puskás stadionban
Fotó: MH/Purger Tamás

Az angol szakvezető több kérdést kapott a játékosait ért állítólagos rasszista támadásokkal kapcsolatban. „A kispadon nem voltam tudatában annak, hogy rasszista incidensek történtek. Ez teljességgel elfogadhatatlan. Természetesen mindent jelentünk az európai szövetségnek, mi megpróbálunk kiállni az igazunkért, majd mások eldöntik, hogy ennek milyen következményei legyenek” - mondta.

A mérkőzésről többet itt olvashat!

Kapcsolódó írásaink