Sport

Griezmann visszatért az Atléticóhoz

Antoine Griezmann az FC Barcelonából visszatért az Atlético Madrid labdarúgócsapatához, amely kölcsönadta Saúl Níguezt a Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea-nek.

Griezmann visszatért az Atléticóhoz
Griezmann az új szezonban ismét az Atléticót erősíti majd
Fotó: AFP/Franck Fife

A franciákkal 2018-ban világbajnok Griezmann két évvel ezelőtt - 120 millió euró ellenében - igazolt a fővárosi klubtól a katalán együtteshez.

A klubok közleménye szerint a Barcelona egyéves kölcsönadásban állapodott meg a támadó volt együttesével. Hozzátették: a szerződés bármely csapat számára lehetőséget kínál a kölcsönadás, illetve -vétel egyéves meghosszabbítására.

A Barcelona tájékoztatása alapján lehetséges vételi opció is szerepel a szerződésben - ami spanyol sajtóhírek szerint 40 millió euró -, illetve a bajnoki címvédő madridiak teljes egészében átvállalták Griezmann éves fizetését.

A katalánok honlapjának közlése szerint a 30 éves futballista 102 tétmérkőzésen lépett pályára - ezeken 89-szer a kezdőcsapatban - és 35-ször volt eredményes csapatukban.

Az Atlético Madrid keretéből ugyanakkor távozott Saúl Níguez, a 26 éves középpályás 2008 óta volt a klub játékosa, és egyéves kölcsönadási időszakát leszámítva 2012-től tartozott az első kerethez. A madridiaknál 340 tétmérkőzésen 43 gólt szerzett és 20 gólpasszt adott.

A londoni együttes egy évre vette kölcsön a spanyol válogatott játékost, sajtóhírek szerint 5 millió euróért, és jövőre 40 millió euróért végleg megszerezheti a tulajdonjogát.

Marina Granovszkaja, a Chelsea klubigazgatója kiemelte: tapasztalt, azonnal bevethető, képességeit már a legmagasabb szinten is bizonyító labdarúgót szerződtettek, akire fontos feladatok várnak az idényben öt versenysorozatban is érdekelt klubnál.

Kapcsolódó írásaink