Sport

Cristiano Ronaldo távozik a Juventustól

Cristiano Ronaldo három év után távozik a Juventus labdarúgócsapatától - számolt be a nyár újabb átigazolási szenzációjáról az olasz sajtó.

Cristiano Ronaldo távozik a Juventustól
Ronaldo három év után hagyja el a Juventust, a Manchester City lehet az új kenyéradója
Fotó: AFP/Marco Bertorello

A Gazzetta dello Sport olasz sportnapilap pénteken arról írt, hogy a 36 éves, ötszörös aranylabdás portugál világklasszis már korábban közölte a torinói klub vezetőivel döntését, miszerint 2022 nyaráig érvényes szerződése ellenére idén távozni szeretne, kérését a Juventus végül elfogadta. A Juventus 25-30 millió euró közötti vételi összeg ellenében válna meg tőle.

Cristiano Ronaldo már elhagyta a klub edzőbázisát, a torinói keret így nélküle kezdte meg a pénteki edzést.

Ronaldo 2018-ban a Real Madridtól szerződött Olaszországba, 100 millió euró ellenében, előtte 2003 és 2009 között a Manchester Unitedet erősítette, ahol ígéretes játékosból nemzetközi klasszissá érett. A torinói alakulatnál 134 tétmérkőzésen 101 alkalommal volt eredményes, a gárda kulcsembereként két bajnoki címet és olasz Szuperkupát, valamint egy Olasz Kupát nyert.

A Juventus állítólag máris a helyettesítésén dolgozik, Gabriel Jesusszal (Manchester City), Moise Keannel (Everton) vagy Mauro Icardival (Paris Saint-Germain) pótolná a portugált.

A nemzetközi sajtó eközben már arról is beszámolt, hogy a Manchester Cityt - amely lemaradt Harry Kane-ről - érdekelné Cristiano Ronaldo megszerzése, és kétéves ajánlatot készül tenni, 12,8 millió fontos éves fizetéssel. A játékos a Juventusnál éves szinten nettó 26,6 milliót keresett.

A nyári átigazolási időszakban lehetséges következő állomáshelyeként a PSG-ről is rendre beszámolt a sportsajtó Ronaldóval kapcsolatosan, de Nasszer el-Kelaifi klubelnök a beIN Sportsnak azt mondta, hogy nem gondoltak a portugál labdarúgó megszerzésére.

A délután folyamán újabb fordulatot vett az ügy: a Manchester City állítólag letett Ronaldo megszerzéséről, városi riválisuk, a United viszont brit sajtóhírek szerint szívesen látná soraiban a támadót. A BBC cikkében arról ír, a Vörös Ördögök már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a 36 esztendős futballista ügynökével.

Ronaldo korábban már volt a Manchester United játékosa: 2003 és 2009 között 292 mérkőzésen erősítette a csapatot, ezalatt 118 gólt szerzett.

Kapcsolódó írásaink

Mbappé egyre közelebb a Realhoz

ĀA madridiak 170+10 millió eurós ajánlatát már nem utasította el a PSG, így megkezdődhetnek az érdemi tárgyalások a két klub között

Ronaldo igent mondott a Citynek

ĀA madridi AS jelentette elsőként tegnap délután, hogy Cristiano Ronaldo, ügynöke, Jorge Mendes révén megállapodott a maga részéről a Manchester Cityvel átigazolása részleteiről

Kane helyett már Ronaldo a City célpontja

ĀFellélegezhetnek a Tottenham Hotspur szurkolói – és egy kicsit a Manchester City ellenfelei is: Harry Kane bejelentette, hogy a nyári átigazolási időszakban nem távozik a londoni klubból