Sport

A Juve, a Barca és a Madrid még „lázad”

Él a Szuperliga ötlete

Az ECA, az Európai Klubszövetség hétfőn úgy döntött, hogy visszafogadja az tavasszal nagy vihart kavart Európai Szuperliga iránti érdeklődés miatt a szervezetből kilépett kilenc klubot.

A Real Madrid, a Barcelona és a Juventus továbbra sem szeretne újra csatlakozni, a jelek szerint a három klub még nem tett le a szuperliga megalapításáról. Az ECA közleménye rögzítette, hogy miután a szövetség vezetősége megkapta azokat a különleges kérelmeket, amelyeket 2021. áprilisi kilépési szándékuk visszavonásáról fogalmaztak meg a klubok, beleegyezett abba, hogy a 2019–2023-as tagsági ciklusban AC Milan, az Arsenal FC, a Chelsea FC, a Club Atlético de Madrid, az FC Internazionale, a Liverpool FC, a Manchester City FC, a Manchester United FC és a Tottenham Hotspur FC továbbra is az ECA tagja maradjon.

Elfogadta a klubok azon véleményét, hogy az úgynevezett Európai Szuperliga projekt (ESL Project) nem találkozott a szélesebb futballközösség érdekeivel, és tudomásul vette, hogy a klubok nyilatkoztak a projekt teljes feladásáról. A közlemény kitér arra is, hogy ez a döntés „egy sajnálatos és viharos epizód” végét jelzi az európai futball számára, és összhangban van a ECA határozott szándékával, hogy megszilárdítsa az egységet az európai futballban.

Kapcsolódó írásaink

A PSG új álma: CR7

ĀA spanyol és az angol sajtó is azt sejteti – a francia leginkább diszkréten hallgat erről –, hogy a közeli napokban még egy nagy durranás várható az átigazolási piacon