Sport

Emberelőnyben mentett pontot a Debrecen az Újpest ellen

A Debrecen több mint nyolcvan percen át emberelőnyben futballozva, de kétgólos hátrányt ledolgozva játszott 2-2-es döntetlent a vendég Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának vasárnapi játéknapján.

Emberelőnyben mentett pontot a Debrecen az Újpest ellen
Az újpesti Bjelos Miroslav (j) és a debreceni Sós Bence (b) a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában játszott Debreceni VSC - Újpest FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban
Fotó: MTI/Vajda János

Eseménydúsan indult az összecsapás, ugyanis a vendégek a hatodik percben megszerezték a vezetést, de a 14. percben már emberhátrányba kerültek, mivel a játékvezető a videobírós visszajátszás megtekintése után kiállította Diabyt.

Ahogyan az első fordulóban a Budapest Honvéd otthonában, a Debrecen létszámfölényben átvette a játék irányítását, de a szünetig nem tudott betalálni.

A fordulást követően meglepetésre növelte előnyét az Újpest, a támadásokért egyszemélyben felelős, az első gólt is szerző Croizet csinálta meg saját magának a helyzetet, majd a befejezésnél szerencséje is volt, a labda ugyanis a lövése után megpattant.

A Debrecen nagy erővel rohamozott, de csak a 76. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően tudta feltörni a lila-fehérek védelmét, nyíltá téve ezzel a hajrát. A szépítő gólt szerző Tischler duplázásának köszönhetően három perccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített a Debrecen, amely az utolsó pillanatig küzdött a győzelemért, de végül be kellett érnie egy ponttal.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Debreceni VSC-Újpest FC 2-2 (0-1)

Debrecen, 7266 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Tischler (77., 87.), illetve Croizet (6., 50.)
sárga lap: Bévárdi (5.), Sós (55.), Kusnyír (80.), illetve Kasztrati (67.), Jevtoszki (81.)
kiállítva: Diaby (14.)

Debrecen:
Kosicky - Kusnyír, Charleston, Nikolic, Ferenczi - Bévárdi (Sós, a szünetben) - Varga J. (Baráth P., 62.), Dzsudzsák, Ugrai (Soltész, 74.), Szécsi - Bárány (Tischler, 32.)

Újpest:
Pajovic - Kasztrati, Kutrumpisz, Diaby - Pauljevic, Csongvai, Bjelos (Jevtoszki, 81.), Mitrovic, Onovo - Antonov - Croizet (Szakály P., 87.)

Kapcsolódó írásaink

Hivatalosan is véget ért a tokiói olimpia

ĀA záróünnepséggel véget érnek az idei ötkarikás játékok - A ceremónián Kopasz Bálint vitte a magyar zászlót - Orbán Viktor: Bajnokaink, akik összekötnek minden magyart