Sport

Imád legózni az újdonsült olimpiai bajnok

A tokiói olimpia 400 méteres férfi gátfutószámában az amerikai Rai Benjamin jelentősen megjavította a világcsúcsot – ennek ellenére nem tudott aranyérmet nyerni. A szám első számú klasszisa, a norvég Karsten Warholm ugyanis még ennél is jobb időt repesztett, szédületes, 45.94-es idővel ért célba. A döntő erősségére jellemző, hogy a bronzérmes brazil Alison dos Santos is 46.72 mp-et futott, és összességében hatan futottak 48 másodpercen belül.

Imád legózni az újdonsült olimpiai bajnok
Warholm parádés világcsúccsal nyerte a férfi 400 gátat
Fotó: AFP/Jewel SAMAD

A verseny során Warholm végig valamivel az amerikai előtt volt, ám a gátvételeknél látható volt, hogy a különbség minimális, s a célegyenesre fordulva is közel voltak egymáshoz. A hajrában Warholm jól tartotta magát, maradt ereje a hajrára is, Benjamin is jó tempóban haladt, de az utolsó gát előtt azonban nem jött ki neki a lépés, korrigálnia kellett, ezzel kicsit lelassult, s ugyan onnan a célig valamivel közelebb tudott kerülni a norvéghoz, a győzelmét nem tudta megkérdőjelezni.

Karsten Warholm, az újdonsült olimpiai bajnok nem akármilyen figura. A futás mellett van még két nagy szenvedélye – a legózás és a retro. „A koronavírus-járvány alatt hirtelen túl sok lett a szabadidőm és kellett valami olyan, ami leköt, ami eltereli a gondolataimat, hogy ne agyaljak állandóan. Elkezdtem legókat építeni, ami remek módja annak, hogy feltöltődjek, és valami másra koncentráljak, olyanra, amit szeretek” – mesélte a norvég, aki olyan bonyolult alkotások összerakására is vállalkozott, mint a Tower Bridge, az Old Trafford, egy Porsche, vagy a Disney kastély.

Bár bőven telne neki akár a legdrágább kocsikra is, egy öreg Volkswagent vezet. „Nagyon szép gyerekkorom és ifjúságom volt és boldogan emlékezem és élem át az örökre bennem maradó pillanatokat. Szeretem a régi autókat, összeraktam egy régi VW bogárt, ősrégi, hagyományos rádiót tettem, amelyek szentimentálisak, ezért jó volt újra belevágni, és szeretem a régi autóimádom így szelni az utakat" – mesélte a mindennapjairól.

Kapcsolódó írásaink