Sport

Caeleb Dressel a tokiói játékok első ötszörös bajnoka

A Milák Kristófot 100 m pillangón legyőző, amerikai Caeleb Dressel öt aranyéremmel zárta a tokiói olimpia úszóversenyeit. Könnyen lehet, hogy ezzel ő lesz az idei játékok legeredményesebb sportolója.

Caeleb Dressel a tokiói játékok első ötszörös bajnoka
A 100 pillangón Milákot legyőző Dressel hétszeres olimpiai bajnokként utazhat haza Tokióból
Fotó: Fotó: Oli Scarff/AFP

Dressel, akinek februárban volt az esküvője, feleségül vette gyerekkori szerelmét, a középiskolai úszócsapatban egykor vele együtt edző Mehan Amelia Haila-t, Tokióban hat számban indult, és a sorból a mixed 4x100 vegyes váltó lóg ki, itt „csak” az ötödik helyen értek célba az amerikaiak. Az 50 és a 100 méteres gyorsúszásban, 100 m pillangón és a 4x100-as gyorsváltóval, valamint a 4x100-as vegyes váltóval viszont aranyérmes lett. Az úszófenomén, aki augusztus közepén lesz 25 éves, Rio de Janeiróban is nyert két aranyat, de mindkettőt váltószámban, azaz az immár a hétszeres olimpiai bajnok Tokióban lett először egyéni számban is aranyérmes.

Az egyetemes sport történetében a legtóbb olimpiai aranyérmet, 23-at, Michael Phelps nyerte, ez szinte utolérhetetlen. De a képzeletbeli dobogó második foka, amelyen Larisza Latinyina, Paavo Nurmi, Mark Spitz és Carl Lewis áll 9-9 arannyal, egyáltalán nincsen Caeleb Dressel számára elérhetetlen távolságban…

Kapcsolódó írásaink