Sport

A Puskás Akadémia hazai pályán sem javított

A Puskás Akadémia hazai pályán 2-0-ra kikapott a lett Rigastól a csütörtöki visszavágón a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének a második fordulójában, így kettős vereséggel, 0-5-ös összesítéssel kiesett.

A Puskás Akadémia hazai pályán sem javított
A felcsúti Yoell van Nieff (b) és Emerson Deocleciano, a lett csapat játékosa (j) a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - FK Rigas FS visszavágó mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2021. július 29-én
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Támadólag lépett fel a háromgólos hátrányban lévő Puskás Akadémia, de az ellenfél kapuja előtt rendre rossz döntéseket hoztak a felcsútiak. A lettek elsősorban a védekezéssel voltak elfoglalva, ám amikor megszerezték a labdát, gyors ellentámadások végén igyekeztek tovább növelni az előnyüket.

A második félidő elején még nagyobb fokozatra kapcsolt a felcsúti gárda, percekre beszorította a vendégeket. Gólt azonban a Rigas szerzett, az egy hete két találatot jegyző, szerb Darko Lemajic volt eredményes. Tovább támadott a Puskás Akadémia, a lett együttes pedig újabb gólt ért el, ezzel összesítésben már öttel vezetett. A végén a hazaiak a szépítésért küzdöttek, de ez sem jött össze.

A Rigas a harmadik körben a belga Genttel találkozik, amely 4-2-es összesítéssel kiverte a norvég Valerengát.

Kapcsolódó írásaink