Sport

Döntőbe jutott a 4x200 méteres női gyorsváltó

Döntőbe jutott a 4x200 méteres magyar női gyorsváltó a tokiói olimpia úszóversenyén. Férfi 200 méteres vegyesúszásban Cseh László középdöntős, Kós Hubert kiesett az előfutamban

Döntőbe jutott a 4x200 méteres női gyorsváltó
Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna és Veres Laura (b-j) a női 4x200 méteres gyorsváltó tagjai az előfutam után
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna összeállításban szereplő magyar kvartett 7:56.16 perces eredménnyel futamában negyedik lett, összesítésben pedig a nyolcadik idővel jutott a fináléba.

Az elsőként úszó Jakabos még az ötödik helyen váltott, Veres viszont negyedikre hozta fel a csapatot, Verrasztó és Késely pedig magabiztosan tartotta a pozíciót.

"Mindannyian nagyon reménykedtünk a döntőben, és úgy érzem, hogy mindenki remekül helyt állt" - nyilatkozta Késely, Jakabos pedig azt emelte ki, örült neki, hogy végre vízbe ugorhatott, mert mint mondta, már tűkön ült.

"Talán egy picit lassú volt az eleje, de első úszásra nehéz belőni az iramot, viszont az elsődleges célt, hogy bejussunk a döntőbe, sikerült elérnünk" - tette hozzá Jakabos.

Verrasztó azt mondta, elsőre mindig nehéz az iramot és a sebességet megtalálni, de annak örülnek, hogy bekerültek a fináléba.

Cseh elődöntős, Kós Hubert kiesett 200 vegyesen

Cseh László elődöntőbe jutott 200 méter vegyesúszásban, míg Kós Hubert ugyanebben a számban kiesett.

A 35 éves Cseh - aki 200 m vegyesen Pekingben ezüst-, Londonban bronzérmes volt - előfutamában 1:57.51 perccel a második helyen ért célba, és végül a tizedik idővel lépett tovább. Egyéni legjobbja 1:55.18 perc, még a 2009-es római világbajnokságról, idei legjobbja viszont 1:58.04 volt eddig, amivel negyedik lett májusban a budapesti Európa-bajnokságon.

Cseh László a tizedik legjobb idővel ment tovább az előfutamból
Cseh László a tizedik legjobb idővel ment tovább az előfutamból
Fotó: MTI/Kovács Tamás

"Nem volt rossz, bár a végére kicsit elfáradtam gyorson" - értékelt röviden Cseh, aki a csütörtökön a délelőtti programban sorra kerülő elődöntőről azt mondta: "reggel viszonylag korán kell kelni, de engem ez nem zavar, én amúgy is korán kelek, mert ilyen idős korban az embernek már nem kell annyi alvás".

A folytatásról Cseh nevetve annyit mondott, az elődöntőbe kerüléssel "fél nappal kitolódott a karrierem vége".

Kós Hubert 1:58.47-tel elmaradt egyéni legjobbjától, és futamában hetedik, összesítésben pedig huszadik lett. Kós 1:56.99 perccel junior világcsúcstartó, saját rekordját a hazai Eb-n javította meg.

Kapcsolódó írásaink

Sós Csaba: Baromira kellett ez az érem

ĀEgyszerűen annyival jobb a világnál, hogy még ilyen szerencsétlen történések után is simán győz - mondta Milák Kristófról az úszók szövetségi kapitánya