Sport

Fából vaskarika

Korner

Meglepő döntést hozott a japán gépkocsigyártó világcég, a Toyota. Bár 2024-ig szóló, nyolcéves szerződés köti kiemelt támogatóként a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz – s mint ilyen, egyike a hazai olimpia főszponzorainak – nem engedi, hogy az ötkarikás tévés közvetítésekben a reklámjai fussanak.

A magyarázat – ha ezt nem is rágják szájba –, hogy a koronavírus-járvány miatt a japán lakosság nagy részéből negatív érzelmeket váltott ki az ellentmondásokkal terhelt tokiói nyári olimpia. A felkelő nap országában csak minden harmadik ember hiszi, hogy egészségügyi szempontból biztonságosak a játékok, és ezért a Toyota azt a képet szeretné sugallni magáról, hogy nem részese a népszerűtlenné vált világversenynek.

Nagata Jun, a konszern kommunikációs vezetője az AP amerikai hírügynökségnek úgy fogalmazott: „A játékokkal kapcsolatban sok probléma nehezen érthető.” Távolságtartást mutat az is, hogy Tojoda Akio, a vállalat vezérigazgatója kihagyja a megnyitó ünnepséget, noha cégük egymilliárd dollárt áldozott az öt karika oltárán. Takaja Masza, a Tokió 2020 szervezőbizottság szóvivője kénytelen volt elismerni, jelenleg vegyes a közhangulat a játékok kapcsán.

Kapcsolódó írásaink

Katinka

ĀKorner. Hosszú Katinkát érdemes figyelni. Annyira profi. Sose látni, hogy maga alatt lenne, vagy akár csak elkedvetlenítenék őt a nehézségek

Fal

ĀKorner. Eldurvult a világ, és benne az élsport is. Egyre nagyobb sérüléseket okoznak a benne lévők egymásnak, egyre kíméletlenebb a harc a továbbjutásért, a győzelemért