Sport

Világklasszisok viadala Székesfehérváron

Gyulai István-emlékverseny

Ma folyatódik a 11. Gyulai István-emlékverseny Székesfehérváron, amelyen Spiriev Attila sportigazgató beszámolója szerint 45 ország atlétái versengenek az erős mezőnyben.

Világklasszisok viadala Székesfehérváron
Halász Bence
Fotó: AFP/Sputnik/Grigory Sysoev

A női indulók között lesz a jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce, aki minden idők második leggyorsabb női sprintere, a szintén jamaicai Elaine Thompson, a 100 és 200 méter olimpiai címvédője, a 200 méter kétszeres világbajnoka, a holland Dafne Schippers, a 400 méter bahamai olimpiai bajnoka, Shaunae Miller-Uibo. A kalapácsvetést már hétfőn megrendezték, a férfiaknál az ukrán Mihajlo Kohan egyéni legjobbját majd egy méterrel megjavítva 80,78 méterrel győzött.

A legutóbbi négy világbajnokság győztese, a lengyel Pawel Fajdek (78,78 m) a harmadik helyen végezett. Az olimpiai kvótás szombathelyi Halász Bence az idei legjobbjával (78,12) negyedik lett. A nőknél a világcsúcstartó Anita Wlodarczyk 74,76 méterrel győzött, az egyetlen magyar induló, a tokiói kvótával rendelkező Gyurátz Réka 69,80 méterrel az ötödik helyen zárt. A mai program 15.30-kor kezdődik a női gerelyhajítással.

Kapcsolódó írásaink