Sport

Megvan a női kézilabda-válogatott kerete az olimpiára

Kihirdette a női kézilabda-válogatott olimpiára utazó keretét Elek Gábor szövetségi kapitány.

Megvan a női kézilabda-válogatott kerete az olimpiára
Tizenhét kézilabdázó utazhat a tokiói ötkarikás játékokra, hogy képviselje a magyar színeket
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

A magyar szövetség (MKSZ) honlapjának beszámolója szerint 17 játékos utazik a tokiói ötkarikás játékokra: a szabályoknak megfelelően 14 játékos és 1 tartalék kap lehetőséget az olimpiai szereplésre, ám a nemzetközi szövetség friss döntése értelmében közülük bármelyik meccsre bármelyik 14 kézilabdázó benevezhető.

További 1 kapus és 1 mezőnyjátékos szintén a csapattal tarthat Tokióba, ők sérülés esetén cserélhetőek be: Helembai Fanny a negyeddöntőkig, a kapus Szikora Melinda viszont bármikor lehetőséget kaphat, amennyiben a benevezett 14 kerettag és 1 fő tartalék állapota nem tenné lehetővé a pályára lépést.

"Természetesen nehéz döntés volt a kerethirdetés, de ezt előre tudtuk, és a játékosok is tisztában voltak vele, hogy nem mindenki utazhat Tokióba" - mondta Elek Gábor. "A stáb több tagjával is egyeztettem, és a végső döntés az enyém volt, de konszenzus alakult ki közöttünk.

A keret kialakítása az utazók mellett, nem pedig a kimaradók ellen szól. Úgy érzem, jelenleg ez a legjobb csapat, és nagy könnyebbséget jelent, hogy 15 fő közül választhatjuk ki a mérkőzésenként pályára lépő 14 játékost" - fejtette ki.

A nemzeti csapat pénteken tért haza Székelyudvarhelyről, és hétfőn folytatja a felkészülést Siófokon, ahol kedden Montenegró, majd jövő pénteken és három nappal később Brazília ellen lép pályára felkészülési találkozón. A csapat július 16-án utazik Tokióba, ahol Norvégiával találkozik edzőmeccsen. Az első olimpiai csoportmérkőzésre július 25-én kerül sor Franciaország ellen.

A magyar női kézilabda-válogatott olimpiai kerete:

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélső: Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Tartalékok: (sérülés esetén nevezhetőek be): Helembai Fanny (Váci NKSE), Szikora Melinda (Siófok KC)

Kapcsolódó írásaink