Sport

Szalai Ádám szerződést hosszabbított Mainzban

Szalai Ádám egy évvel meghosszabbította a szerződését a német élvonalbeli FSV Mainz 05 labdarúgócsapatánál.

Szalai Ádám szerződést hosszabbított Mainzban
Szalai Ádám (jobbra, pirosban) eddig összesen 132 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott a Mainz színeiben
Fotó: AFP/DPA/firo Sportphoto/Jürgen

A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a magyar válogatott csapatkapitányának új megállapodása jövő nyárig szól.

A 73-szoros válogatott Szalai először 2010 és 2013 között játszott Mainzban, ahova 2019-ben tért vissza. Eddig összesen 132 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott.

Christian Heidel sportigazgató úgy fogalmazott, hogy a magyar középcsatár fontos tagja a csapatnak, és jelentős szerepet játszott abban, hogy a Mainz kiemelkedő második félévet produkált a Bundesliga legutóbbi idényében, és sikerült bennmaradnia. Hozzátette, a pályán harcos mentalitás jellemzi, ezért minden védő számára nehéz ellenfél, az öltözőben viszont remek közösségi ember, aki segíti a fiatal játékosok beilleszkedését.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon szereplő Szalai Ádám felidézte, hogy az előző szezonban szinte lehetetlen helyzetbe kerültek, de a kemény munka meghozta gyümölcsét, és a hihetetlen második félévüknek köszönhetően megőrizték élvonalbeli tagságukat. Hozzátette, szeretne hozzájárulni, hogy a következő idényben a szurkolók már az első mérkőzéstől örömüket leljék a teljesítményükben.

Kapcsolódó írásaink