Sport

Szabó Tünde: Cél, hogy minden gyermek megtanuljon úszni

Átadták a veszprémi sportuszodát

A 11 milliárd forintból épült veszprémi uszoda ünnepélyes megnyitóján Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára elmondta, a vizes sportágak a magyar sporttörténelem legsikeresebbjei közé tartoznak, emellett az úszás mint az egyik legegészségesebb mozgásforma helyet követel magának a gyermekek mindennapos testnevelésében is.

Szabó Tünde: Cél, hogy minden gyermek megtanuljon úszni
Szabó Tünde
Fotó: MH

Kiemelte, éppen ezért kaptak külön hangsúlyt az uszodaépítések, köztük a veszprémi létesítmény is, amely akár nemzetközi események megrendezésére is alkalmas. A sportállamtitkár hangsúlyozta, hogy hamarosan elkezdődnek az Úszó Nemzet Program keretében tartott foglalkozások, amelyek azt célozzák, hogy minden óvodás és kisiskolás gyermek megtanuljon úszni.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere kiemelte, egy régi álom vált valóra a beruházással, amely az élsportolókat, az utánpótlást, valamint a szabadidősportra vágyó nagyközönséget is kiszolgálja. A korszerű, 5500 négyzetméteres uszodában öt medence, szaunavilág és fitneszterem várja a látogatókat.

Kapcsolódó írásaink