Sport

Thomas Müller kellemetlen magyar ellenfélre számít

Thomas Müller, a német labdarúgó-válogatott rutinos tagja Portugália legyőzését követően már az Európa-bajnokság következő csoportellenfélre fókuszál, és a magyar csapatra kellemetlen ellenfélként tekint.

Thomas Müller kellemetlen magyar ellenfélre számít
Robin Gosens és Thomas Müller
Fotó: AFP/Sven Simon

A Bayern támadója szombaton végigjátszotta a 4-2-es német győzelemmel záruló müncheni összecsapást, amellyel kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy égetően nagy szükségük volt a három pontra, így ismét saját kezükbe került a sorsuk.

„Az összpontosításunkat azonban nem szabad elveszítenünk, Magyarország ellen nagyon kellemetlen játszani” - mondta.

Joachim Löw, a németek - Eb után távozó - szövetségi kapitánya hangsúlyozta: jónéhány dolog szóba került náluk az elmúlt napokban, és a franciáktól az első meccsen elszenvedett vereség után keresték az egyensúlyukat. Hozzátette: tisztában voltak azzal, hogy még nagyobb sebességen kell majd játszaniuk a portugálokkal szemben, ha eredményesek akarnak lenni.

„Kiválóan küzdöttünk, ami nagy lelkierővel párosult. Nagyon sok ígéretes támadást vezettünk egy erős ellenféllel szemben” - értékelte a Portugália elleni győzelmet.

A vesztes csapat edzője, Fernando Santos szerint jól, szervezetten kezdtek és támadásokat is vezettek, elsősorban kontrákból, amire készültek.

„Németország jobb volt, de megálltuk a helyünket” - emelte ki. Hozzátette: a második félidő elején, az ő szempontjukból még 1-2-es állásnál volt lehetőségük az egyenlítésre, és ha akkor eredményesek, talán a folytatás is másképp alakult volna.

A németek a találkozó 51., majd 60. percében is gólt szereztek, amelyekkel 4-1-re elhúztak.

Joao Moutinho, a portugálok középpályása szerint nem azt az eredményt érték el, amit szerettek volna, és időnként nem tudtak mit kezdeni a németek mezőnyfölényével. Hangsúlyozta: ellenfelük nagyszerű csapat volt, kiváló játékosokkal a soraiban, és olyan nyomást gyakoroltak rájuk, amelyet nem bírtak ki.

„A pozitív dolgainkra kell azonban koncentrálnunk, nem estünk szét, képesek voltunk feljavulni, felzárkóztunk kétgólos különbségre, kapufánk is volt. Ezekre építve kell tovább dolgozunk” - nyilatkozta.

A csoport záróköre előtt a franciáknak 4, a németeknek és a portugáloknak 3-3, a magyaroknak 1 pontjuk van. A harmadik fordulóban, szerdán Münchenben két társrendező Németország és Magyarország találkozik, míg Budapesten a Puskás Arénában Portugália-Franciaország összecsapást rendeznek.

Kapcsolódó írásaink