Sport

Papírforma szerint nyertek az angolok

 Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest vasárnap, a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Papírforma szerint nyertek az angolok
Hihetetlen iramban kezdtek az angolok a Wembley-ben
Fotó: AFP/Laurence Griffiths

Az angolok kezdték jobban a mérkőzést, óriási nyomást helyeztek a világbajnoki ezüstérmes horvátokra, akiknek érezhetően nem ízlett az agresszív letámadás. A házigazdák gyorsan járatták a labdát és többször át tudták játszani a rivális védelmét - Phil Foden például kapufáig jutott -, gólt azonban nem tudtak szerezni.

Gareth Southgate szövetségi kapitány együttese húsz perc után visszavett az iramból, a horvátok így kiszabadultak a kapujuk előteréből és a szünetig kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét oldalon komolyabb helyzet és gól nélkül.

A végső győzelemre is esélyes angolok a vb-ezüstérmes horvátokat fogadják a Wembley-ben
A végső győzelemre is esélyes angolok a vb-ezüstérmes horvátokat fogadják a Wembley-ben
Fotó: AFP/Justin Tallis

A második félidő közepes iramban kezdődött, a labda a hovrátoknál volt többet, ám nem tudtak mit kezdeni az visszaálló angolokkal. Aztán kevesebb mint negyedóra után az angolok némileg váratlanul egy szép akció végén vezetést szereztek. A találat néhány percre megfogta a horvátokat, Harry Kane növelhette volna a házigazda előnyét, majd „megnyugodtak a kedélyek”.

Sterling lépett ki és kapott remek labdát Phillipstől
Sterling lépett ki és kapott remek labdát Phillipstől
Fotó: AFP/Justin Tallis

Az angolok ismét visszaálltak, ám hiába birtokolták a labdát a horvátok, lehetőségig csak ritkán jutottak el, így pedig összességében biztosan őrizték meg vezetésüket az angolok és győzelemmel kezdték az Eb-t.

⚽Európa-bajnokság, csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Anglia-Horvátország 1-0 (0-0)

London, Wembley Stadion, 22 500 néző, v.: Daniele Orsato (olasz)
gólszerzők: Sterling (57.)
sárga lap: Foden (64.), illetve Caleta-Car (42.), Kovacic (48.), Brozovic (66.)

Kapcsolódó írásaink