Sport

Duzzad a spanyol árnyékkeret létszáma

Női játékvezető is közreműködik holnap a torna római nyitómérkőzésén – a francia szövetségi kapitány reménykedik Benzema felépülésében

Az UEFA elkészítette az első játéknap játékvezetői küldését. Az olasz–török mérkőzést a holland Danny Makkelie vezeti. A férfi labdarúgó-Eb-k történetének első női játékvezetője, a francia Stéphanie Frappart már a nyitómérkőzésen szerephez jut, ő lesz ugyanis a negyedik bíró Rómában.

Duzzad a spanyol árnyékkeret létszáma
Biztosan nem lehet ott ellenben csapata első mérkőzésén a spanyol Diego Llorente
Fotó: Jose Breton / NurPhoto / NurPh

Biztosan nem lehet ott ellenben csapata első mérkőzésén Diego Llorente, aki öt napon belül a második spanyol válogatott, aki elkapta koronavírust. Egyelőre nem döntötte el Luís Enrique, hogy vár-e a két elkülönített játékos felépülésére, szombat este kilenc óráig van lehetősége cserélni a keretben. A spanyolok komolynak érzik a bajt, mindennap növekedik az „árnyékkeret”, vagyis a készenlétbe állított U21-es játékosok száma, immár tizenegyen vannak. A fiatalok egyébként kedd este mérkőzést játszottak, ők álltak ki a litvánok elleni felkészülési mérkőzésre, és nyertek is 4–0-ra.

Karim Benzema ritka balszerencsés futballista. Öt év után visszakerült a francia válogatottba, ám a torna előtti utolsó felkészülési mérkőzésen megsérült. Egyelőre kérdéses, mikorra épül fel, Didier Deschamps szövetségi kapitány reméli, hogy már a németek elleni, keddi találkozóra.

Antoine Griezmann (b) és Paul Pogba (j) figyelik a megsérült Karim Benzemát
Antoine Griezmann (b) és Paul Pogba (j) figyelik a megsérült Karim Benzemát
Fotó: FRANCK FIFE / AFP

Megszületett az olasz válogatott új kabalaállata, egy abruzzói juhászkutya. A 2012-ben elhunyt Oscar-díjas Carlo Rambaldi egy régi terve kelt új életre.

A német kormány úgy döntött, hogy az Eb kapcsán engedélyez kivételeket a koronavírussal kapcsolatos karanténszabályok alól. Ez vonatkozik a játékosokra, a stábtagokra és más akkreditált személyekre, például az újságírókra is.

Angol–belga döntő lehet Londonban

A belga vagy az angol válogatott játékosai emelhetik a magasba a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság trófeáját július 11-én a Gracenote Sports elemző cég szerint. A számítások szerint Belgiumnak és Angliának is 14–14 százalék az esélye a végső győzelemre. Az Eb-diadalra a világbajnok franciáknak 12, a spanyoloknak pedig 10 százalék esélyük van a Gracenote elemzése szerint, míg a címvédő portugálok sikerének mindössze 8 százalék a valószínűsége.

A társházigazda magyar válogatott győzelmére a szlovákokhoz, a finnekhez és az északmacedónokhoz hasonlóan nulla százalék az esély. A számítás szerint a nyolcaddöntőbe több mint 90 százalék eséllyel jut be a belga, az angol, a spanyol, a holland, az olasz és a dán válogatott, míg a magyarok 32 százalékkal. A döntőben a belgák az angolokkal mérkőzhetnek, ennek 2,9 százalék az esélye. A következő négy legvalószínűbb finálés párosítás: angol–olasz, a dán–belga, a francia–belga, valamint az angol–francia.

(AD)

Kapcsolódó írásaink