Sport

Agüero a Barcelonába igazolt

A várakozásoknak megfelelően Sergio Agüero az angol bajnok, Bajnokok Ligája-döntős Manchester Citytől az FC Barcelona labdarúgócsapatához szerződik.

Agüero a Barcelonába igazolt
Sergio Agüero a Barcelona mezében
Fotó: Facebook/FC Barcelona

Az As múlt csütörtökön azt írta, a világbajnoki ezüstérmes argentin támadó jelenlegi fizetésének felével is beérné, csak hogy a katalánokhoz kerülhessen. A spanyol sportnapilap, amely már akkor kész tényként kezelte, hogy a 32 éves futballista nyártól a Barcelonában folytatja pályafutását, úgy tudja, hogy a játékos körülbelül 12 millió eurót keresett évente angliai klubjánál.

Agüero hétfőn szabadon igazolhatóként 2023 június végéig kötelezi el magát. A spanyol klub közlése szerint - amely az együttműködés megkötéséről szóló beszámolójában hozzátette - a szerződésbe 100 millió eurós kivásárlási záradék kerül bele.

A csatár 2011 óta erősítette a Manchester Cityt, melyben a klub gólrekorderévé lépett elő azzal, hogy 389 találkozón 260 alkalommal volt eredményes. Előtte hazájában az Independientében, majd Spanyolországban az Atlético Madridban játszott. Az argentin válogatottban eddig 97 alkalommal szerepelt és 41 gólt szerzett.
 

Kapcsolódó írásaink

Egy új korszak elsője, hirdetik a katalánok

ĀLabdarúgás. A Barcelona a második félidőben kiütötte a két hét alatt két Király-kupa-döntőt elveszítő Athletic Bilbaót, Laporta elnök úgy gondolja, Messi ezek után marad