Sport

Szabó Szebasztián aranyérmes 50 méter pillangón

Szabó Szebasztián aranyérmet nyert pénteken 50 méter pillangón a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

Szabó Szebasztián aranyérmes 50 méter pillangón
A győztes Szabó Szebasztián a férfi 50 méteres pillangóúszás döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 21-én
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A győriek 25 éves versenyzője 23.00 másodperces idővel diadalmaskodott a Duna Arénában, egyetlen századdal megelőzve a világcsúcstartó ukrán Andrij Govorovot.

A 2019-ben honosított, szerb származású Szabó - aki első nagymedencés érmét szerezte magyar színekben - tökéletesen kapta el a rajtot, és jobb benyúlásának köszönhetően lett a kontinens legjobbja.

Szabó a futamot követően az M4 Sportnak elmondta, ugyan ez egy „nagyon rossz idő”, de mégiscsak Európa-bajnoki címet nyert, ami miatt nagyon boldog, hiszen az elmúlt években többször is századok választották csak el a dobogós helyezésektől a világversenyeken.

A magyarok tíz éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória a második helyen végzett, míg szerdán 200 méter pillangón Milák Kristóf győzött, Kenderesi Tamás pedig harmadikként zárt. Csütörtökön Kapás Boglárka védte meg címét 200 méter pillangón Hosszú Katinkát megelőzve.

Hosszú, Sebestyén és Telegdy is döntős

Hosszú Katinka, Sebestyén Dalma 200 méter vegyesen, Telegdy Ádám pedig 200 méter háton jutott döntőbe pénteken az úszó Európa-bajnokságon.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú címvédőként 2:10.66-os idővel a második helyen ment tovább, és szállhat harcba sorozatban hatodik Eb-aranyáért ebben a számban. Sebestyén 2:12.34-gyel nyolcadikként jutott tovább.

A 2019-es világbajnokságon hetedik Telegdy fő számában egyéni legjobbját (1:56.34) megjavítva, 1:56.17 perces idővel a harmadik helyen jutott a szombati fináléba, Kovács Benedek 1:58.20 perccel a 13. lett.

Női 100 méter gyorson Gyurinovics Fanni századra pontosan megismételte 55.04-es délelőtti egyéni csúcsát, amivel a 15. lett összesítésben.

Férfi 50 méter mellen Gál Olivér 27.79-cel ugyancsak 15. lett.

Ezüstérmes a magyar női 4x200 méteres gyorsváltó

Ezüstérmet nyert a 4x200 méteres magyar női gyorsváltó pénteken a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

A Jakabos Zsuzsanna, Fábián Fanni, Veres Laura, Kapás Boglárka összeállítású kvartett 7:56.26 perccel csapott célba.

A számot a britek nyerték, a dobogó harmadik fokára az olaszok állhattak fel.

Kapcsolódó írásaink