Sport

Mindössze két Bundesliga-játékos a lengyel nemzeti csapatban

A Leipzig korábban engedte el, így pihenten kezdheti meg az Európa-bajnoki-felkészülést Gulácsi Péter

A hét elejétől  több válogatott is már a június 11-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra fókuszál. A magyar csapat egy része Telkiben gyakorol, négy országban kijelölte a keretet a szövetségi kapitány.

Itthon az NB I.-ben játszók és a bajnoki szezont már befejező légiósok részvételével tegnap kezdődött meg a közvetlen felkészülés első szakasza, amely a jövő héten Ausztriában folytatódik. A vártnál hamarabb hazatérhet Gulácsi Péter, az RB Leipzig jóindulatának köszönhetően. A mi válogatottunkkal azonos vb-selejtezőcsoportban szereplő lengyelek kapitánya, Paulo Sousa hétfőn már a végleges huszonhatos listát tette közzé.

A korábbi tornákhoz képest meglepő, hogy mindössze ketten kerültek be Bundesliga-klubból, Robert Lewandowski és Dawid Kownacki. A legfontosabb hiányzó Krzysztof Piatek, aki Dárdai Pál Herthájának múlt heti, Schalke elleni mérkőzésén szenvedett súlyos sérülést, legalább három-négy hónapot ki kell hagynia. Rajta kívül hárman maradtak ki a márciusban Budapesten látott játékosok közül: Sebastián Szymanski, Arkadiusz Reca és Kamil Grosicki.

Roberto Martínez, a belga válogatott kapitánya is kihirdette a huszonhatos keretet, amelyben két brugges-in (Simon Mignolet, Hans Vanaken) kívül csak külföldön játszók kerültek be. A spanyol szakember is gazdag anyagból válogathat, az alapemberek természetesen mind meghívást kaptak, kimaradt ellenben Casteels (Wolfsburg), Saelemaekers (Milan), Januzaj (Real Sociedad) és Origi (Liverpool). A meglepetés a 110-szeres válogatott Axel Witsel (Dortmund) meghívása, aki Achilles-ín-sérülése miatt január első napjai óta nem játszott meccset.

Zlatko Dalic horvát kapitány névsorában éppen a keret felét foglalják el a 2018-as világbajnokságon ezüstérmes játékosok, köztük Modric és Perisic.

Mielőtt Roberto Mancini bejelentette volna bő keretét, 2026-ig meghosszabbította szerződését az olasz szövetséggel. „Mancio” egyelőre bő keretet nevezett meg, nincs benne meglepetés.

Kapcsolódó írásaink