Sport

Büntetőpárbajban szerezte meg a trófeát a Szolnok az OSC ellen

Vízilabda férfi Eurokupa

A Szolnok a hazai 14–11-es győzelme után háromgólos előnnyel kezdte az OSC ellen a férfi vízilabda Eurokupa visszavágóját a Nyéki uszodában.

Büntetőpárbajban szerezte meg a trófeát a Szolnok az OSC ellen
Nagy Viktor
Fotó: MH

A fordulatos mérkőzésen 7–7-es állás után a végül ötgólos Erdélyi Balázs vezérletével az OSC ledolgozta a hátrányát (11–8), így ötméteresekben dőlt el az elsőség. A világbajnok szolnoki kapus, Nagy Viktor minden rutinját bedobta, Erdélyi, Csacsovszky és Salamon próbálkozását is hárította, míg a túloldalon Filipovic, Nagy és Konarik sem hibázott. Így a Szolnok a 2017-es Bajnokok Ligája-sikerét követően a második számú európai kupát is elhódította.

„Edzői pályafutásom első sikere az Eurokupa-győzelem, de remélem, lesz még lehetőségem további trófeákat nyerni a Szolnokkal. A bajnokságban is bejutottunk a döntőben, azért dolgozunk a folytatásban, hogy ott is hasonló eredményt érjünk el” – nyilatkozta a kupagyőztes csapat edzője, Zsivko Gocics. Eurokupa, döntő, visszavágó: OSC–Szolnoki Dózsa 11–11 (2–2, 3–3, 2–2, 4–1, 0–3) – ötméteresekkel. A párharcot 25–22-es összesítéssel nyerte a Szolnok.

Kapcsolódó írásaink