Sport

Csökkenhet a PSG reménye, mert Mbappé még sántikál

A francia bajnoknak legalább két gólt kellene szereznie ma este Manchesterben ahhoz, hogy továbbjusson a Bajnokok Ligája döntőjébe

Két olyan csapat játszik ma este az Etihad Stadionban a labdarúgó-Bajnokok Ligája döntőjébe jutásáért, amelyik még soha nem nyerte el a trófeát. Az első mérkőzést idegenben 2–1-re megnyerő Manchester City a Paris Saint-Germaint fogadja (21 óra, M4 Sport).

Csökkenhet a PSG reménye, mert Mbappé még sántikál
A gólerős Mbappé (balról) nélkül nem sikerülhet a bravúr
Fotó: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Hétfőn ellepte az angol médiát egy felvétel, amely a Manchesterbe érkező párizsi futballistákat mutatja. Köztük Kylian Mbappét, aki - a videó szerint – sántikált. A világbajnok csatár az első mérkőzés előtti, április 24-i, Metz elleni bajnokin megsérült, le is kellett cserélni. Játszott ugyan a Parc des Princes-ben, de nem volt az igazi. Pályafutása során először fordult vele elő egy BL-találkozón, amelyen a kezdőcsapatban szerepelt, hogy nem lőtt egyszer sem kapura. Utána kihagyta a Lens elleni bajnokit, abban a reményben, hogy felépül a BL-visszavágóra. Valószínű, hogy játszani fog, de kérdés, hogy milyen állapotban.

Az első mérkőzés után egygólos hátrányban lévő francia bajnoknak, nem vitás, óriási szüksége lenne Mbappéra. A csapat reménye, hogy meg tudja ismételni két nagyszerű tavaszi idegenbeli játékát, amelyet Barcelonában és Münchenben mutatott. Előbbin négy, utóbbin három gólt szerzett, ezekből Mbappé ötöt. A PSG nem juthat a döntőbe, ha nem szerez legalább két gólt, a világbajnok csatár nélkül pedig ez nagyon nehéznek tűnik, különösen ha figyelembe vesszük, hogy Neymar, hiába eredményes a francia bajnokságban, a BL egyenes kieséses szakaszában immár hat mérkőzés óta nem talált a kapuba.

Az első mérkőzés után még inkább eltolódtak a számok: addig isa Cityt tartották esélyesebbnek a fogadóirodák, de ez szerda óta még inkább így van. A legutóbbi 47 alkalomból, amikor angol klub megnyerte idegenben az első mérkőzést a nemzetközi porondon, mindig továbbjutott. Pep Guardiola együttese 2019 októbere óta saját pályáján a városi rivális Manchester Unitedon kívül csupán két csapattól kapott ki, a Leicestertől és a Leedstől. Külföldi klub ellen 2018 szeptembere óta veretlen az Etihadban.

Kapcsolódó írásaink