Sport

Cortinában két hétig minden az alpesi sízőkről szól, ma a kombinációval kezdődik a vb

A tét tizenhárom aranyérem

Lenyűgöző számokat tud felmutatni a járvány szorításában is az első téli világverseny, az alpesisí-vb Cortina d’Ampezzóban.

Cortinában két hétig minden az alpesi sízőkről szól, ma a kombinációval kezdődik a vb
Vincent Kriechmayr
Fotó: AFP

Az olasz síparadicsomban ma a női kombinációval (címvédő Wendy Holdener, Svájc) kezdődik meg a február 21-ig tartó 46. világbajnokság, amelyen imponáló mezőnyök állnak rajthoz. Hetven ország hatszáz sízője versenyez az öt pálya valamelyikén a tizenhárom aranyéremért.

A két hét alatt mintegy 3500-an dolgoznak azért, hogy sikeres legyen a lebonyolítás. A tévékamerák száma: 140. A kétévente sorra kerülő vb mindig várva várt esemény, már az erős sínemzetek válogatottjai közé kerülés is komoly fegyvertény. Férfi szuperóriás-műlesiklásban még szombaton is arról szólt a világkupa-verseny, ki tudja megcsípni hazája harmadik-negyedik utazó helyét.

A garmisch-partenkircheni verseny amúgy kettős osztrák sikert hozott, Vincent Kriechmayr nyert Matthias Mayer előtt. Ők vezetik a szakági vk-t és a vb aranyra is ők a legesélyesebbek kedden. Egy-egy új szám lesz, a férfi és női párhuzamos óriás-műlesiklás. A címvédők közül az amerikai Mikaela Shiffrin újabb duplázása meglepő lenne, az osztrák Marcel Hirscher pedig visszavonult. A magyar szakvezetés a műlesikló Tóth Zitától várja a legjobb eredményt.

Kapcsolódó írásaink

Norvég siker Flachauban

ĀSebastian Foss-Solevaag nyerte a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának második flachaui műlesikló versenyét