Sport

Sok teniszező karanténba került Melbourne-ben

A február 8-án rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokság helyszínén tartózkodó Babos Tímea nem tudott edzeni Melbourne-ben, mivel a beígért szállítással problémák adódtak.

Sok teniszező karanténba került Melbourne-ben
Babos Tímea
Fotó: AFP

„A várakozásokkal ellentétben ma sem tudtunk kimenni edzeni, holott volt időpontunk. A mi gépünkön nem volt pozitív eset, így elvileg mi kiszabadulhatnánk már” – írta Facebook-bejegyzésében az első számú magyar női teniszező, aki a dubaji selejtezőből jutott fel egyesben a melbourne-i főtáblára.

A párosban - Kristina Mladenoviccsal az oldalán - címvédő soproni sportoló posztjában elárulta, hogy a karanténszabályok szerint a transzportot a szobájában, az ajtaja mögött állva kell várnia, s elméletileg a beígért időpontban percre pontosan kopogtatnak, viszont ha valaki azonnal nem nyit ajtót, otthagyják.

Babosnál és a másik két magyar indulónál, Fucsovics Mártonnál és Balázs Attilánál 72 teniszező sokkal rosszabbul járt, mivel olyan járaton utaztak Ausztráliába, melyen volt koronavírus-fertőzött, így őket két hét teljes karanténra kötelezték, azaz addig nem hagyhatják el szobáikat, míg a többiek szigorú feltételek mellett és felügyelettel naponta akár öt órát is edzhetnek.

A karanténszabályok megszegéséért 20 ezer ausztrál dolláros (4,5 millió forint) büntetés jár.

Kapcsolódó írásaink