Sport

Mick Schumacher jövőre bemutatkozik a Forma-1-ben

Mick Schumacher, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia jövőre a Haas istálló színeiben mutatkozik be a Forma-1-ben.

Mick Schumacher jövőre bemutatkozik a Forma-1-ben
Mick Schumacher 2019 januárja óta a Ferrari versenyzőakadémiájának a tagja
Fotó: AFP/Ferrari Press Office/Hando

 Az észak-amerikai központú csapat szerdán jelentette be, hogy „több évre” leszerződtette a Forma-2-es világbajnoki sorozat összetett pontversenyének éllovasát, aki a most hétvégén Szahírban sorra kerülő utolsó fordulóban szerezheti meg a bajnoki címet.

A Haas kedden közölte, hogy másik versenyautóját az orosz Nyikita Mazepin vezeti majd jövőre.

„Hihetetlenül boldog vagyok, talán még fel sem fogtam igazán, és egyelőre keresem a szavakat” - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Mick Schumacher, aki a 47-es rajtszámot választotta magának, mivel a 4-es és a 7-es már foglalt.

A 21 éves versenyző hozzátette, bár szívesen harcolna első évében rögtön a futamgyőzelmekért, 2021 számára biztosan nem erről fog szólni, hanem arról, hogy tovább fejlődjön és beilleszkedjen az F1 mezőnyébe.

Mick Schumacher 2019 januárja óta a Ferrari versenyzőakadémiájának a tagja, az olasz autógyár pedig motorbeszállítóként partnere a Haasnak.

Mick édesapja, Michael hét vb-címe mellett 91 futamgyőzelmet aratott az F1-ben, ezeket a rekordokat az idén állította be, illetve döntötte meg a brit Lewis Hamilton.

Az 51 éves Michael Schumacher 2013 decemberében síbalesetben koponyasérülést szenvedett, és azóta sem szerepelt a nyilvánosság előtt. Otthonában ápolják, állapotáról a családja nem ad információt.
 

Kapcsolódó írásaink