Sport

Nyíregyházáról indul a negyedik rali Eb-futam

Kiváló mezőny áll rajthoz a hétvégi Nyíregyháza környéki rali versenyen. Az 56 páros Európa-bajnoki (negyedik futam) és magyar bajnoki (hatodik futam) pontokat szerezhet.

Nyíregyházáról indul a negyedik rali Eb-futam
Kiváló mezőny áll rajthoz a hétvégi Nyíregyháza környéki rali versenyen
Fotó: Rally Hungary

A péntektől vasárnapig tartó, nézők előtti versenyen az élmezőnyben világbajnoki menők is lesznek. A norvég Andreas Mikkelsen például az idén egyetlen ralin sem indult, a Pirellinek végzett hivatalos gumiteszteket, de a hétvégétől sokat vár. A háromszoros összetett vb-harmadik pilóta az élmezőnyben szeretne végezni. A tavalyi Eb-futamon győztes Turán Frigyes, Bagaméri László páros is nagyon készül. „Az elsődleges célunk, hogy a magyar bajnokságban jól teljesítsünk, és az összetett negyedik helyünkről feljebb lépjünk - nyilatkozta Turán. - Az, hogy tavaly nyerni tudtunk, fantasztikus élmény volt, de nem elvárás, hogy megismételjük.”

A WCR világbajnokságon futamgyőztes Mads Ostbergnek ez az első magyarországi versenye, azt nyilatkozta a Rally Hungary honlapján, hogy a belsőkamerás felvételek alapján nem lesz egyszerű Nyíregyházán nyerni. „Szeretem a nehéz körülményeket, mert erről szól a rali” - mondta a norvég versenyző. Az Eb összetettben jelenleg második Oliver Solberg (a 2003-as világbajnok Petter Solberg fia) szerint a zempléni gyorsasági szakaszok nehéznek, de nagyszerűnek tűnnek.

A legutóbbi bajnoki futamon, a Vértes-ralin győztes és összetettben második Velenczei Ádám, Szőke Tamás kettős is a bajnoki helyezésekre figyel inkább, miként Turánék. „Egy ponttal vagyunk lemaradva Vincze Feriéktől, kiesni nem szabad, pontokat kell gyűjteni” - mondta az MTI tudósításában Velenczei. A verseny össztávja 191,06 kilométer, a rali Eb összetett pontversenyét az orosz Alekszej Lukjanuk vezeti, az ob értékelésébe csak a pénteki és a szombati nap számít bele.

Kapcsolódó írásaink

Halálos baleset történt a Miskolc-ralin

ĀA Dudás Gergő, Tóth Zsolt páros versenybalesetet szenvedett, melynek következtében a navigátor olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette - Leállították a versenyt