Sport

Esélytelen a vírus miatt tartalékos Szeged Kielcében

Kézilabda. A Siófok újabb győzelemre készül a Győr ellen a női bajnokság rangadóján, eközben a veretlen Fradi szombathelyi mérkőzését halasztani kellett, és a BL-meccse se biztos

Nehéz lesz választani a tévénézőknek, mert ma a Kielce–Szeged férfi Bajnokok Ligája mérkőzés 18.45 órakor kezdődik (Sport1), a Siófok–Győr női bajnoki rangadó pedig 18.30 órakor (M4 Sport).

Esélytelen a vírus miatt tartalékos Szeged Kielcében
Egy hete a Békéscsaba elleni 37–18-as bajnokin még minden rendben volt a Fradinál
Fotó: Fradi.hu

Hiába, hogy hat játékosa koronavírusos beteg, három pedig sérült, a Szeged nem halaszthatta el a ma esti, Kielce elleni férfi Bajnokok Ligája-mérkőzést. Süli Róberttől, a Szeged sajtófőnökétől megtudtuk, egy hete a PSG elleni meccset azért halaszthatták el, mert akkor az egész csapat karanténban volt, most viszont 14 játékosuk játszhat.

Ezért az erősen tartalékos csapat elutazott Kielcébe, ahol való­szí­nűleg nem most fog javítani a lengyel együttes elleni eddigi negatív mérlegén: két győzelem mellett hat vereség. A klub csak ma hozza nyilvánosságra, ki játszhat az esti mérkőzésen. Az viszont már korábban kiderült, hogy a válogatott Bánhidi Bence nem, ő is elkapta a vírust, közösségi oldalán azt írta: „Soha sem gondoltam, hogy ez a vírus egy 130 kilós embert le tud dönteni a lábáról.” A Szeged helyzetét nehezíti, hogy a Kielce játékosai javítani akarnak, az első fordulóban hét másodperccel a vége előtt kapott góllal szenvedtek 31–30-as vereséget a német Flensburg–Handewitt otthonában. A BL-ben győzelemmel rajtoló Veszprém csütörtökön a horvát bajnok Zagreb csapatát fogadja.

A női bajnokság új szezonjának első rangadóját ma Siófokon játsszák, a nyáron tovább erősített hazai csapat nehéz feladat elé állíthatja a BL-győztes Győrt. Az ETO-nak van miért visszavágnia, januárban hatvanmeccses veretlenségi szériá­jának vetett véget hazai pályán a Siófok (34–29). A még szintén veretlen FTC szombathelyi mérkőzése elmarad, mert újabb négy játékosának lett pozitív a koronavírustesztje. Sőt, valószínűleg a francia Metz HB elleni, Érden rendezendő szombati BL-meccset is el kell halasztani.

Egy mérkőzésen dőlhet el a szlovén Trebnje és a Balatonfüredi KSE párharca a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjének második fordulójában. A párharc első meccsét tegnap rendezték volna Novo Mestó­ban, ám a fürediek vasárnap bejelentették, a szakmai stáb egyik tagja megfertőződött a koronavírussal, ezért nem utazhatnak. Az európai szövetség ezt követően úgy döntött, a csoportkörbe jutás egy mérkőzésen dől el, amelyet jövő kedden rendeznek Szlovéniában.

Kapcsolódó írásaink