Sport

Teljesítette kötelező feladatát a Győr

Kézilabda. Elmaradt a Ferencváros meccse

Nehezen indult, majd kiütéses győzelem lett belőle: a címvédő Győr házigazdaként 43–28-ra legyőzte a horvát Podravka Koprivnica csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Az első félidőben is eredményesen támadott az ETO, azonban a védekezése lyukas volt, 16 gólt kapott, ezért csak egy találattal vezetett a szünetben a Koprivnica ellen. A folytatásban a norvég Silje Solberg bravúrosan védett, gyors és pontos támadásokkal a Győr hat góllal elhúzott, végül 26–12-re megnyerték a második félidőt, és 43−28-ra a mérkőzést. A győztes meccs főszereplői az idegenlégiósok voltak, a norvég Stine Oftedal nyolc, honfitársa, Veronica Kristiansen, illetve a dán Anne Mette Hansen hét-hét gólt szerzett. A Győr szerdán bajnoki rangadót játszik Siófokon, majd vasárnap a francia Brest vendégeként lép pályára.

Nehéz helyzetbe került a Ferencváros női csapata, amely hiába utazott el Norvégiába, két játékosának a koronavírustesztje pozitív lett, így a Vipers Kristiansand elleni mérkőzése elmaradt. Az FTC – a két beteg nélkül – szombaton hazaérkezett, kérdéses, hogy játszhat-e szerdán bajnoki mérkőzést Szombathelyen, s fogadhatja-e szombaton BL-mérkőzésen a Metz együttesét.Bizonytalan a Szeged férfi csapatának helyzete is, hat játékosa lett koronavírusos, ők karanténban maradtak. A múlt heti PSG elleni elhalasztott mérkőzés után a szerdai Kielce elleni meccs is elma­radhat.

Kapcsolódó írásaink