Sport

Tizenhat év után visszajutott a Premier League-be a Leeds United

A Leeds United tizenhat év után visszajutott az angol labdarúgó-bajnokság élvonalába.

Tizenhat év után visszajutott a Premier League-be a Leeds United
Ünneplő szurkolók a Leeds United stadionjánál. Éljen Bielsa! - hirdeti a csapat edzőjét, az argentin Marcelo Bielsát dicsérő zászló
Fotó: AFP/Paul Ellis

A másodosztályt vezető klub azzal vált biztos feljutóvá pénteken, hogy az ötpontos hátránnyal második West Bromwich Albion 2-1-re kikapott a Huddersfield vendégeként az utolsó előtti fordulóban, így már csak a harmadik Brentford előzheti meg a Leeds Unitedet.

A Championshipből az első kettő jut a Premier League-be, a Leeds Unitednek egy pontra van szüksége ahhoz, hogy az első helyét is bebiztosítsa. A harmadiktól hatodik helyezettig a négy csapat rájátszás keretében dönt a harmadik feljutóról.

A Leeds United 2000-ben még az UEFA Kupában, majd 2001-ben a Bajnokok Ligájában volt elődöntős, három évvel később viszont kiesett az élvonalból, 2007 és 2010 között pedig három idényt a harmadosztályban töltött a klub.

A BBC egy különleges videóval ünnepelte a csapat visszajutását az élvonalba: a felvételen az egyik legismertebb Leeds-szurkoló, a világhírű dán színész, Nikolaj Coster-Waldau köszönte meg a csapat vezetőedzőjének, Marcelo Bielsának, hogy visszavezette a gárdát a Premier League mezőnyébe.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink