Sport

Él a remény a jövő évi tokiói olimpia megrendezésére

Noha a Japánban regisztrált huszonkétezer koronavírus-fertőzött egyharmada tokiói, a tízmilliós metropolisz kormányzója, Koike Juriko bízik abban, hogy megtartható lesz a jövő évi olimpia a japán fővárosban.

Él a remény a jövő évi tokiói olimpia megrendezésére
Egy friss közvélemény-kutatás szerint a japán lakosság 77 százaléka úgy véli, vakcina nélkül még jövőre se lehet megrendezni az olimpiát
Fotó: AFP/Philip Fong

„Azt szeretném, ha a játékok a világ egyesülésének szimbóluma lehetne„ - mondta a 67 éves kormányzó.

Az átlag japán nem ennyire derűlátó. Egy friss közvélemény-kutatás szerint a lakosság 77 százaléka úgy véli, vakcina nélkül még jövőre se lehet megrendezni a játékokat.

A 2020-as nyári játékok eredetileg 11 nap múlva kezdődtek volna, az új időpont, amely döntést a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) közösen hoztak, 2021. július 23-ára halasztotta az olimpiai megnyitót.

A nap hírei közé tartozik, hogy Thomas Bach, a NOB elnöke a francia L'Equipe sportlapnak azt nyilatkozta: „A NOB-nak könnyebb lett volna a játékokat vis maiorra hivatkozva törölni, így megkaptuk volna a biztosítási összeget, De mi azért vagyunk a NOB-ban, hogy megszervezzük az ötkarikás játékokat, nem azért, hogy töröljük”.

Kapcsolódó írásaink