Sport

Győzelmével a Debrecen fontos pontokat szerzett

Labdarúgás. Az utolsó fordulóig izgulhatnak a sereghajtó csapatok

A kiesés elkerülésért folytatott küzdelemben az Újpest győzelme után a Debrecen is három pontot szerezett a labdarúgó NB I. 32. fordulójában. A Kisvárda pedig döntetlen játszott  a Puskás Akadémiával, amely a harmadik.

A labdarúgó NB I. hajrájában még négy csapat – Újpest, Kisvárda, Paks és DVSC – matekozhat és küzdhet azért, hogy elkerülje a kiesést. Az Újpest jelentős lépést tett a bennmaradásért, mert a vendég ZTE elleni mérkőzés 94. percé­ben Kire Risztevszki megszerezte a győztes gólt (2-1). „Azt mondják, szerencsénk volt, de szerintem nem így van. Olyan nincs, hogy szerencse, maximum nagyon kemény munka és hit a csapatban. Erről beszéltem hosszasan a játékosaimmal, hogy hiszek bennük, hogy támogatom őket, és most ez egyértelműen az ő győzelmük” – nyilatkozta Predrag Rogan, az Újpest vezetőedzője. A lila-fehérek biztosan maradnak az első osztályban, ha legalább egy pontot szereznek szombaton vendég Kaposvár ellen.

A bronzérem és bennmaradás volt a tétje a Mezőkövesd–Debrecen mérkőzésnek, hiszen a házigazdák a Puskás Akadémiával a harmadik helyért küzdenek, míg a Loki a kiesés elkerülésért. A meccs főszerep­lője Andó-Szabó Sándor játékveze­tő lett, aki két mezőkövesdi és egy debreceni gólt nem adott meg. A hajrában a Mezőkövesdnek több helyzete is volt, végül a Loki ünnepelhetett, mert a 89. percben Varga beadását Garba a kapuba fejel­te. Így a DVSC-nek megmaradt az esélye a bennmaradásra, amelyet bebiztosíthat a Paks ellen. Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője közölte: „Ezzel a győzelemmel a kezünkben a sorsunk, nyerni kell a Paks ellen.” Érthetően bosszús volt Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője: „A bíró egy szabályos gólt elvett tőlünk, majd egy lesgólt megadott.

Labdarúgó NB I., 32. forduló: Újpest–ZTE 2–1 (1–0), gólszerző: Simon (37.), Risztevszki (94.), illetve McWoods (83.), Mezőkövesd–DVSC 0–1 (0–0), g: Garba (89.), Honvéd–Kaposvár 3–2 (1–0), g: Gazdag (20., 65.), Hidi (62.), illetve Bévárdi (58), Balázs (83.). Kisvárda–Puskás Akadémia 1–1 (0–0), g: Sassá (86.) illetve Meissner (93.)

A Paks–DVTK mérkőzés lapzártánk után fejeződött be.

Kapcsolódó írásaink