Sport

Pozitív lett Novak Djokovic koronavírustesztje

Pozitív lett a világelső Novak Djokovic koronavírustesztje az után, hogy a szerb teniszező részt vett az által életre hívott, meghívásos Adria Tour zadari versenyén.

Pozitív lett Novak Djokovic koronavírustesztje
Novak Djokovic
Fotó: AFP/Yomiuri/Atsushi Taketazu

A 33 éves sztárjátékos keddi közleménye szerint a felesége is fertőzött, gyerekeik teszteredménye azonban negatív lett. A megjelentek szerint mindkét érintett tünetmentes.

Amint hazaértünk Belgrádba, egyből tesztet csináltattunk - áll Djokovic közleményében. - Az elmúlt hónap tettei mögött tiszta szív és őszinte szándék volt, a tornáinkkal ismét össze akartuk hozni a régió embereit.

A szerb teniszező hozzátette, a balkáni játékosokat szerették volna segíteni abban, hogy ismét mérkőzéskörülményeket éljenek át, illetve anyagilag támogassák a rászorulókat.

Akkor kezdtük el szervezni a tornákat, amikor a vírus gyengült, mert abban bíztunk, a körülmények már megfelelőek a rendezéshez. Sajnos azonban a kórokozó még mindig jelen van, ez pedig rávilágított arra, még mindig tanulnunk kell, hogyan tudunk együtt élni vele - folytatta a világelső, aki sajnálatát fejezte ki mindenkinek, aki megfertőződött.

Remélem, senki egészségi állapotát nem fogja ez befolyásolni, mindenki meggyógyul” - fogalmazott a szerb játékos, aki kéthetes karanténba vonul és ötnaponta ismét tesztelteti magát.

Korábban az Adria Tour zadari tornáján résztvevők közül a bolgár Grigor Dimitrov, valamint a horvát Borna Coric és a szerb Viktor Troicki is elkapta a vírust, de Djokovic és Dimitrov edzője, Marko Paniki és Christian Groh is pozitív mintát szolgáltatott.

Kapcsolódó írásaink

Csalást kiáltanak Barcelonában

ĀLabdarúgás. A katalán sajtó szerint a Real Madrid mind a három mérkőzését a videóbíró segítségével nyerte meg, amióta újraindították a bajnokságot