Sport

Chippel ellenőrzik a német férfi kosárlabdázókat

Nyomkövető karperec

Nem aratott osztatlan sikert a Németországban a múlt hétvégén újraindított kosárlabdabajnoki végjáték. Egyrészt a tíz csapat valamennyi mérkőzését egy helyszínen tartják.

A játékosok (edzők, bírók) egyazon müncheni hotelben laknak, és június 28-ig erőltetett menetben pörgetik le a meccseket a címvédő FC Bayern otthonában, az üres Audi Domeban. Másrészt a kosarasok új intézkedéssel szembesültek – amelyet a szövetség az egészségügyi hivatalla közösen szorgalmazott –, egy csuklóra rögzíthető chipet kell viselniük a nap nagy részében. A nyomkövető azt a célt szolgálja, ha netán valaki a rendszeres koronavírusteszten pozitív eredményt produkálna, tudni lehessen, kikkel került kapcsolatba. A szállodán kívül nem kötelező a Kinexon-karperec hordása, de azt amúgy sem hagyhatják el, csak kis csoportban, és nem kerülhetnek kapcsolatba kint senki mással. A szállodába pedig még a családtagok se tehetik be a lábukat. A férfi kosaras Bundesliga március 12-én szakadt meg, és ha furcsa is ez a karanténbajnokság, az örömteli, hogy a pályán dőlhet el a bajnoki cím sorsa.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom