Sport

Sevillai derbivel indítanák újra a spanyol fociszezont

A spanyol labdarúgó-bajnokság vezetője abban bízik, hogy június 11-én a Real Betis és a Sevilla városi rangadójával kezdődhetnek újra a La Liga küzdelmei.

Sevillai derbivel indítanák újra a spanyol fociszezont
A Sevilla hátvédje Sergio Reguilon (jobbra) próbálja szerelni a Betis játékosát, Emerson Aparecidót a két csapat őszi meccsén
Fotó: AFP/Cristina Quicler

„Van rá esély, hogy lesz meccs június 11-én, egyetlen találkozó aznap, ami emlékezés is lenne a koronavírus-járvány összes áldozatára - nyilatkozta egy televíziós interjúban Javier Tebas, a La Liga elnöke. Bízom benne, hogy véglegesíteni tudjuk a dátumot, és szeretnénk akkor a sevillai derbit megrendezni 22 órától - tette hozzá.

A bajnoki küzdelmeket március 12-én állították le az országban, Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök pedig szombaton jelentette be, hogy júniusban lehet folytatni a bajnokságot.

Az indulásnak még nincs pontos időpontja, jelenleg az élvonalbeli csapatok kis csoportos edzéseket végezhetnek. Tebas szerint most az a legfontosabb, hogy az együttesek minél hamarabb visszatérhessenek a teljes értékű tréningekhez. Hozzátette: szeretné, ha ezen a héten már be tudnák jelenteni az első négy forduló programját.

Kapcsolódó írásaink