Sport

Shaquille O'Neal szerint le kellene fújni az NBA-szezont

Shaquille O'Neal szerint befejezettnek kell nyilvánítani az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonját.

Shaquille O'Neal szerint le kellene fújni az NBA-szezont
Shaquille O'Neal úgy véli, a nézők és a játékosok szempontjából is az lenne a legbiztonságosabb, ha lefújnák az idei NBA-idényt
Fotó: AFP/Getty Images/NBAE/Elizabeth Shrier

„Mindenki menjen haza, legyen egészséges, aztán jöjjön vissza jövőre. Az idénynek vége” - mondta a szakértőként is tevékenykedő korábbi szupersztár az USA Today című lapnak.

A 48 éves O'Neal szerint erőltetett dolog mindenféle új lebonyolítást kitalálni, hogy újraindulhasson a bajnokság. Hozzátette, azt a csapatot, amely így bajnok lesz, nem respektálják majd megfelelően a szurkolók.

„Tehát egyszerűen abba kell hagyni. Ez a biztonságos a drukkerek számára is. Jövőre folytathatjuk.” - jelentette ki a négyszeres NBA-bajnok, aki olimpiai és világbajnoki címet is nyert.

Az NBA március 11. óta szünetel, a játékosok egy része péntektől edzhet ismét csapata csarnokában, egyelőre limitált létszámban. Szakértők szerint a küzdelmek legkorábban júliusban folytatódhatnak.

Kapcsolódó írásaink