Sport

Nehezen mozog, és már a házát sem szívesen hagyja el Pelé

Az utóbbi időben nem szívesen mozdul ki otthonából Pelé, mivel csak segítséggel képes járni - közölte a legendás brazil futballista fia.

Nehezen mozog, és már a házát sem szívesen hagyja el Pelé
Pelé az utóbbi időben csak segítséggel képes közlekedni
Fotó: AFP/Nelson Almeida

A 79 esztendős korábbi klasszis támadó jó ideje csípőproblémákkal küzd, mostanában csak járókerettel tud közlekedni, nyilvános szereplésein pedig többször is kerekesszékben lehetett látni - írja a BBC.

„Nagyon visszahúzódó lett, szégyelli az állapotát, nem akar így mutatkozni, a házat sem szívesen hagyja el” - nyilatkozta a csatárzseni fia, Edinho a brazil Globo TV-nek.

„Képzeljék el, ő a Király, mindig is egy tiszteletet parancsoló figura volt, most meg járni sem tud rendesen” - tette hozzá Edinho, aki elmondta, édesapját lelkileg is nagyon megviselik a mozgási nehézségei. Hozzátette, Pelé azért került ilyen állapotba, mert csípőprotézis-műtétét követően nem kapott megfelelő rehabilitációs kezelést.

Az idős sportembernek az utóbbi években rendszeresen akadtak egészségügyi gondjai, tavaly tavasszal egy húgyúti fertőzés miatt szorult kórházi ellátásra, korábban pedig vese- és prosztataproblémák is felléptek nála.

A minden idők egyik legjobb labdarúgójaként számon tartott Pelé huszonegy évnyi pályafutása során 1363 mérkőzésen szerepelt, ezalatt világrekordot jelentő 1281 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. A brazil válogatottban - mellyel háromszor nyert világbajnoki címet - 91 meccsen 77-szer volt eredményes

Kapcsolódó írásaink