Sport

Jubilált a kaposvári szabadtéri bokszverseny

Idén tizedszerre rendezték meg Kaposváron az id. Süllős Gyula ökölvívó emlékversenyt, amelynek különlegessége, hogy szabadtéren és éjszakába nyúlóan bokszolnak a résztvevők.

Jubilált a kaposvári szabadtéri bokszverseny
Összesen 28 versenyző szállt ringbe a versenyen
Fotó: MH

„Örömmel jöttem megint Kaposvárra, ahogy eddig is, hogy részt vegyek az id. Süllős Gyula emlékversenyen. Jó látni, ahogy izmosodik a vidéki utánpótlás" – nyilatkozta Erdei Zsolt, a hazai szövetség elnöke. A tornát a kaposvári Fő utca mellett, a Vigasságok terén rendezték meg, több százan figyelték a szabadtéri küzdelmeket.

Vajmi Csaba, a Ring SC Kaposvár elnöke és vezetőedzője, egyben az emlékverseny főszervezője tájékoztatása szerint összesen 10 egyesület nevezett a versenyre, amely idén is nemzetközi volt, hiszen ahogy tavaly ukrán és szlovák, úgy most cseh versenyzők vették fel a kesztyűt a magyarok ellen. Összesen 28 versenyző vívott 14 meccset, minden korosztályban, több súlycsoportban, fiúk és lányok, férfiak és nők egyaránt.

Id. Süllős Gyula a magyar ökölvívás nagy barátja volt, négy somogyi klubot és a Vasas ökölvívó szakosztályát is támogatta. „Édesapám emlékét ápoljuk ezen a versenyen is, amit évről évre megrendezünk. Annyit ígérhetek a családom nevében, hogy a jövőben is támogatni fogjuk a magyar bokszot." – mondta Süllős Gyula, a verseny támogatója és a rendezvény névadójának fia.

Kapcsolódó írásaink