Sport

Vádat emelhetnek Kenderesi Tamás ügyében

A dél-koreai rendőrség vádemelési javaslattal fordult az ügyészséghez Kenderesi Tamás ügyében - írta a Yonhap News Agency.

Vádat emelhetnek Kenderesi Tamás ügyében
Kenderesi Tamás tagadja az ellene felhozott vádakat
Fotó: MH

Mint ismert, az olimpiai bronzérmes úszót szexuális zaklatással gyanúsítják. Vasárnap ittas állapotban vitték el egy szórakozóhelyről, miután egy 18 éves, ott dolgozó lány kihívta a rendőröket zaklatás miatt. Kenderesit elengedték a hatóságok, de megtiltották neki, hogy tíz napig elhagyja az országot.

A kvangdzsui világbajnokságon részt vevő sportoló beismerte, hozzáért a lány fenekéhez, de a zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítja. Helyzetét az is rontotta, hogy állítólag nem volt nála semmilyen igazolvány, s ez is közrejátszott abban, hogy a hatóságok úgy döntöttek, nem mehet el az országból.

A rendőrség most közölte, Kenderesi a kihallgatásán is beismerte a fizikai kontaktust, de tagadta a vádakat. Jelezte, hogy nagyon hazatérne Magyarországra, és ezért hajlandó lenne kifizetni és letétbe helyezni a becsült bírságnak megfelelő összeget.

Ennek mértékét nem közölték, de akár milliós nagyságrend is lehet.

Közben a magyar úszóválogatott tagjai magyar idő szerint hétfőn délután 16.30-kor a Turkish Airlines járatával indulnak haza. Kenderesi Tamás azonban Szöulban marad, ott kell megvárnia a vizsgálat végét.

Kapcsolódó írásaink