Sport

Brazília nyerte a Copa Américát

A házigazda brazil válogatott nyerte az idei labdarúgó Copa Americát, miután vasárnap este a Maracana Stadionban rendezett fináléban 3-1-re legyőzte Perut.

Brazília nyerte a Copa Américát
A brazil válogatott 12 év után nyerte meg a tornát
Fotó: ANADOLU AGENCY/FABIO TEIXEIRA

A hazaiak az első pillanattól magukhoz ragadták a kezdeményezést, s negyedóra elteltével első komolyabb helyzetüket gólra váltották Everton révén. A folytatásban is a brazilok játszottak jobban, több lehetőséget is kialakítottak, Peru azonban a félidő hajrájában egyenlített, miután Thiago Silva kezezéséért megítélt büntetőt Guerrero gólra váltotta. A szünetre mégis a házigazdák mehettek előnnyel, miután egy szép labdaszerzést követően Gabriel Jesus lőtt a 16-os vonaláról a bal alsó sarokba.

A második játékrészben Brazília visszafogottan játszott, nem kockáztatott, Peru pedig képtelen volt veszélyes támadójátékot produkálni, így mérsékelt iramban, eseménytelenül teltek a percek. Némi izgalmat Gabriel Jesus kiállítása hozott a 70. percben, a peruiak azonban tíz ember ellen sem voltak veszélyesek. Az emberhátrányban játszó brazilok biztosan őrizték előnyüket, majd a 90. percben Richarlison büntetőjével lezárták a döntőt.

A brazilok 12 éve után nyerték meg ismét a kontinensbajnokságot, melyen összességében kilencedik diadalukat aratták.

Kapcsolódó írásaink

A Bolha nem bántotta a chilei Pitbullt

ĀLabdarúgás. A Copa América bronzmérkőzésén Lionel Messi megkapta profi pályafutása második piros lapját, ennek kapcsán a világsajtó Budapestet emlegette