Sport

Miniszterelnöki levelet kapott Király Gábor

A szezon végén visszavonuló Király Gábor a hivatalos honlapján közölte, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is gratulált a pályafutásához.

Miniszterelnöki levelet kapott Király Gábor
Király Gábor 43 évesen vonult vissza a profi labdarúgástól
Fotó: AFP/Attila Kisbenedek

A 43 éves, 108-szoros válogatott kapus, aki a Haladás csapatával az idén kiesett a labdarúgó-NB I-ből, büszkén mutatta meg a levelet, amit Takács Mihály, a kormányfő sportért felelős tanácsadója adott át Szombathelyen, a Király Sportlétesítményben.

A honlapon közzétett levelet változtatás nélkül közöljük.

„Tisztelt Király Gábor Úr!

Végy egy jó kapust – mondja a régi bölcsesség, amellyel az öltözők és a lelátók népe is egyetért, hiszen olyan hitet és tartást, mint egy kapus, senki más nem tud adni a csapatnak.

Nem felejtjük, hogy Ön az első válogatott meccsén rögtön tizenegyest fogott, és még negyvenedik évét taposva is kivédte a csatárok szemét az Európa-bajnokságon. A magyar sportrajongók nevében szeretném megköszönni, hogy klubszinten és a válogatottban, a pályán és az edzéseken is mindig magával ragadó lelkesedéssel és nagy alázattal dolgozott csapatai sikeréért, miközben a Király Szabadidősport Egyesület és a Kapus-suli megalapításával a hazai utánpótás-nevelésből is kiveszi a részét.

Engedje meg, hogy profi labdarúgó pályafutásához még egyszer gratuláljak, eddigi munkáját megköszönve ezúton kívánjak Önnek sok sikert a magyar labdarúgás szakmai berkeiben is.”

Király Gábor levelet kapott a miniszterelnöktől
Király Gábor levelet kapott a miniszterelnöktől
Forrás: kiralygabor.eu

Kapcsolódó írásaink