Sport

Autóbalesetben meghalt José Antonio Reyes

Szombaton autóbalesetben életét vesztette a Sevilla, a Real Madrid és az Atlético Madrid korábbi labdarúgója, José Antonio Reyes. Az andalúzokkal háromszoros, összesen ötszörös Európa Liga-győztes játékos 35 éves volt.

Autóbalesetben meghalt José Antonio Reyes
Reyes a 2015-ös Európa Liga döntő után a trófeával. Ahogy mutatja is, ekkor már negyedszer nyerte meg a sorozatot. Egy évvel később ötödszörre is magasba emelhette a serleget
Fotó: AFP/Nurphoto/Franco Romano

Spanyol sajtóhírek szerint Reyes szombat reggel szülővárosában, a Sevillához közeli Utrerában karambolozott autójával és az ütközés következtében elhunyt.

Reyes a Sevilla saját nevelésű futballistájaként 16 évesen mutatkozott be a spanyol élvonalban. A 2001/02-es szezontól vált meghatározó játékossá a csapatnál.

2004 januárjában az Arsenalhoz szerződött, ahol első idényében tagja volt a veretlenül bajnokságot nyerő gárdának. Egy évvel később az FA Kupában diadalmaskodott az Ágyúsokkal, 2006 májusában pedig bejutott velük a Bajnokok Ligája fináléjába, ott azonban a Barcelona legyőzte Wenger fiait.

Tagja volt az Arsenal 2004-ben veretlenül bajnok gárdájának. Itt épp az aranyérem megszerzését ünneplik a társakkal, balról a második Reyes
Tagja volt az Arsenal 2004-ben veretlenül bajnok gárdájának. Itt épp az aranyérem megszerzését ünneplik a társakkal, balról a második Reyes
Fotó: AFP/Odd Andersen

A 2006/07-es évadot kölcsönben a Real Madridnál töltötte, nem is ment neki rosszul a játék, 30 meccsen hatszor talált az ellenfelek kapujába és bajnoki aranyérmet ünnepelhetett a Blancókkal. 

Nyáron aztán mégis a városi rivális Atléticóhoz tette át a székhelyét. Itt egy egyéves, a Benficánál tett portugáliai kitérő közbeiktatásával 2011 januárjáig futballozott, aztán hazatért nevelőegyesületéhez. 

A Sevillával 2014 és 2016 között zsinórban háromszor nyert meg az Európa Ligát, összesen pedig ötször (kétszer az Atlético) tagjaként szerzett aranyérmet a sorozatban, ami rekordnak számít.

Objektum doboz

2016 nyarán a Sevilla nem hosszabbította meg lejáró szerződését, így az Espanyolhoz igazolt. A barcelonai együttesnél egy szezont töltött.

Pályafutása utolsó éveiben megfordult a másodosztályú Córdobában és játszott a kínai élvonalban is, utolsó klubja a spanyol második ligában szereplő Extremadura volt.

A spanyol válogatott mezét 21 mérkőzésen viselhette, ezeken a találkozókon 4 alkalommal volt eredményes. 

Reyes halála miatt a szombat esti Bajnokok Ligája döntő gyászszünettel kezdődik, a spanyol másodosztályú bajnokság valamennyi hétvégi meccsét pedig keddre halasztották