Oktatás

Hankó: Tízből nyolc diák megújított, modellt váltott vagy egyházi felsőoktatási intézménybe jár

Az elmúlt években a kormány a versenyképes felsőoktatási rendszer kiépítését tűzte ki célul

Ma tízből csaknem nyolc diák megújított, modellt váltott vagy egyházi felsőoktatási intézménybe jár – mondta Hankó Balázs felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár csütörtökön a Sárospataki Református Teológiai Akadémia egyetemmé válása alkalmából rendezett hálaadó ünnepségen, a bodrogparti város református templomában.

Hankó: Tízből nyolc diák megújított, modellt váltott vagy egyházi felsőoktatási intézménybe jár
Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a magyar kutatás nemzetközi együttműködését elősegítő HU-rizont programról tartott sajtótájékoztatón a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a fővárosi Hungexpón 2024. január 12-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Nem féltünk és nem félünk akkor, amikor a magyar felsőoktatást átalakítottuk” – fogalmazott az államtitkár a Sárospataki Református Hittudományi Egyetem ünnepségén. Mint hangsúlyozta, „irányt vesztett világunkban” a magyar egyetemeknek „egyben kell értéket őrzőnek, értéket teremtőnek, világosságot adónak, valamint a magyar nemzet és gazdaság érdekeit biztosítónak lennie”.

Hankó Balázs elmondta, mindezt a világ vezető egyetemeinek oktatási-kutatási színvonalán kívánják megvalósítani. Ehhez az elmúlt években versenyképes és egyben kiszámítható, „a strukturális bűntől mentes, autonóm” modellt biztosítottak, és mindehhez a finanszírozást is jelentősen megemelték – mutatott rá.

Kapcsolódó írásaink