Montázs

Vízköves a csap?

Minden háztartásban ott a csodaszer, amely megoldja a problémát

A makacs vízkő sokak életét megkeseríti, ám ezzel a trükkel hamar megszabadulhatunk tőle – írta meg a Bors.

Vízköves a csap?
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Nincs is annál kellemetlenebb, amikor a nagytakarítás végeztével azzal szembesülünk, bár a fürdőszoba már csillogóan tiszta, a csapokon továbbra is ott a vízkő. Ez nem csupán esztétikai szempontból zavaró, de az eltávolítása sem éppen a legegyszerűbb. Amennyiben viszont követjük a takarítási szakértő, James Elston tanácsát, hamarosan az összes csap ragyogni fog. Mindehhez csupán egyetlen hozzávalóra van szükség, amely környezetbarát, olcsó és még a kellemes illatot is biztosítja: ez pedig nem más, mint a citrom.

A szakember a következőt javasolja:

Először is vágjon ketté egy friss citromot! Fogja az egyik felét, és a szabadon maradt hússal dörzsölje be az érintett felületet! Ügyeljen rá, hogy alaposan lefeddje a vízköves részt, majd hagyja, hogy a citrom természetes savassága kifejtse varázslatos hatását! A citromsav kölcsönhatásba lép a kemény víz okozta foltokban található ásványi anyagokkal, így azok könnyebben letörölhetővé válnak – magyarázta el a szakértő.

Az igazán makacs vízkő esetében James Elston azt tanácsolja, hagyjuk rajta hosszabb ideig a citrom levét az érintett felületen: a citromsav így mélyebbre hatol, ezzel megkönnyíti a lerakódások eltávolítását – írja a Mirror.

Kapcsolódó írásaink